Pensacola

Florida

  • Blue Angels luchtshow
    Blue Angels luchtshow
  • Zonsondergang Pensacola
    Zonsondergang Pensacola
  • Dit historisch militaire fort staat op Santa Rosa Island wat in de buurt  in de buurt van Pensacola.
    Fort Pickens Pensacola

Pensacola

Pensacola is een militaire en historische stad die in het noordwesten van de staat Florida ligt. Deze stad heeft nauwe banden met de luchtvaart. Dit vindt je terug doordat Pensacola de thuisbasis van een van de oudste vliegbasissen van de Amerikaanse marine is. Bent u liefhebber van varen en vissen? Dan bent u in Pensacola ook aan het juiste adres!

Het strand van Pensacola

De nauwe strook van hagelwit zand brengt twee totaal verschillende ervaringen aan het water samen. Aan de ene kant verschillende historische bezienwaardigheden en andere andere kant het prachtige zandstrand van Pensacola. Dit alles gescheiden door een “Highway” en stoep. Het zijn openbare stranden met tal van voorzieningen. De promenade van Pensacola biedt een verscheidenheid aan winkels, restaurants en bars. Fort Pickens op Pensacola Beach biedt voor de liefhebbers van geschiedenis een unieke kijk op het militaire verleden van Pensacola.

Bezienswaardigheden van Pensacola:

The Blue Angels: Het gebrul van motoren, de rookwolken en elke formatie in perfecte symmetrie. Of ze nu vliegen voor een training of een échte luchtshow, het is altijd een sensatie om the Blue Angles te zien vliegen. 2x per jaar doen ze Pensacola aan, 1 x in juli op de Pensacola Beach Air Show in Pensacola Beach en 1 x in november  op de Pensacola Naval Air Station. De Bay Area is de officiele thuisbasis van de Blue Angels.

Musea: Pensacola heeft verschillende musea. Onder andere het “TT Wenworth Jr. Florida State Museum”. Dit is het vlaggenschipmuseum van historisch Pensacola, gevestigd in het voormalige stadhuis van Pensacola. Het museum heeft zowel een permanente als een wisselende tentoonstelling over onder andere archeologie en geschiedenis.

De vuurtoren van Pensacola: Beklim de 177 trappen omhoog naar de top van de historische vuurtoren van Pensacola voor een van de mooiste uitzichten over de Gulf Coast. De vuurtoren is gebouwd in 1859. De top van de vuurtoren biedt een prachtig uitzicht over de pas van Pensacola, daar waar de baai van Pensacola en de Golf van Mexico samen komen.


Blue Angels
Blue Angels

Fort Pickens: Fort Pickens is een van de vier militaire forten die zijn ontworpen om Pensacola in 18de eeuw te beschermen. Fort Pickens ligt aan het strand van Pensacola. Dit fort is zowel te voet als per boot bereikbaar en is het hele jaar geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Het gebied rondom Fort Pickens is zeer geschikt voor recreatieve activiteiten zoals vissen, wandelen en kamperen. Het bezoekerscentrum bevindt zich aan de westkant van het eiland en heeft een historisch museum over de omgeving,

Een van de parken van Pensacola: Is onder andere de Gulf Island National Seashore, het langste stuk van de federaal beschermde kust in de Verenigde Staten. In 2015 won de Gulf Island National Seashore het titel “Florida’s Best Beach” volgens de lezers van USA Today. Daarnaast is Johnson Beach op Perdido Key, ook onderdeel van deze nationale kust, geclassificeerd als “No. 2 National Park in the USA”. De afgelegen en beschermde kust bieden de perfecte ontsnapping om te vissen, surfen, snorkelen of om te relaxen.

Fort Pickens Pensacola
Fort Pickens Pensacola