Pismo Beach

'Mosselhoofdstad van de wereld'

 • De kustlijn van Pismo Beach bestaat uit strand en rotsen.
  Kustlijn bij Pismo Beach
 • De grootste kolonie monarch vlinders vind je in de Monarch Butterfly Grove.
  Monarch vlinder
 • Wanneer u op deze Pismo Beach Pier staat, heeft u een weids uitzicht over de Stille Oceaan en het strand.
  Pismo Beach Pier
 • Op circa 1 uur rijden bevindt zich het prachtige landhuis Hearst Castle.
  Hearst Castle
 • Veel mensen vinden het leuk om vanaf Pismo Beach Pier te vissen.
  Vissen

Pismo Beach

Gelegen aan de iconische Highway 1 en de Californische kust is Pismo Beach een heerlijke plaats om lekker te relaxen aan zee tijdens de reis.

Door de vele mossels die er ooit te vinden waren staat Pismo Beach ook wel bekend als ‘Clam Capital of the World’. De clamchowdersoup en het jaarlijkse Clam Festival zijn herinneringen aan deze tijd.
Tegenwoordig staat deze stad bekend als badplaats waar mensen komen om te surfen, zeilen, vissen, paardrijden en natuurlijk zonnen.

​Top 3!

1. Monarch Butterfly Grove: Tussen oktober en februari vind je in Pismo Beach de grootste kolonie monarchvlinder, tot wel 25000 vlinders!
2. Het strand: Een plek waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen maar ook surfen.
3. Pismo Beach Pier: Deze houten pier is ruim 400 meter lang en de ideale plek om Pismo Beach vanuit de zee te bekijken.

Hearst Castle

Op ongeveer een uur rijden van Pismo Beach ligt Hearst Castle. Dit landhuis werd tussen 1919 en 1947 gebouwd door krantenmagnaat William Randolph Hearst. Het complex bestaat uit 4 gebouwen met een totale vloeroppervlakte van 8300 vierkante meter.

Het heeft onder andere: 56 slaapkamers, 61 badkamers, een gotische bibliotheek, een dierentuin en een eigen vliegveld. In 1957 werd het landgoed geschonken aan de staat Californië, die er een museum van heeft gemaakt.

Pool House Hearst Castle
Pool House Hearst Castle

Wijn

Op ongeveer een half uur rijden van Pismo Beach vindt u onder andere Edna Valley, Arroyo Grande en Avila Valley. Deze streken staan bekend om de typisch Californische wijnen.

Hier kunt u verschillende wijnhuizen bezoeken en natuurlijk de wijn proeven.

Wijn proeven
Wijn proeven

Fun Facts!

- De oppervlakte van Pismo Beach is 13.48 square miles, waarvan 9.88 square miles water is.

- In Pismo Beach State Park mag u met de auto het strand op! (helaas geldt dit niet voor huurauto’s).

- Pismo Beach beschikt over vele parken waar u eventueel samen met de kinderen een pauze kunt inlassen. Een paar voorbeelden zijn het Dinosaur Caves Park, South Palisades Park en het Eldwayen Ocean Park.