Pittsburgh

The City of Bridges

  • 1 van de vele bruggen over de Ohio River
    Brug over de Ohio River
  • Geniet van het Art district in de stad
    Muur scchildering in Pittsburgh
  • Vanuit het park nabij de rivier heb je een prachtig uitzicht over PNC Park
    Baseball stadion van de stad

Pittsburgh

Pittsburgh ligt in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De stad wordt gevormd door rivieren, 2 rivieren komen namelijk samen en gaan over in de Ohio River. De rivieren die samen komen zijn de Allegheny en de Monongahela River. Pittsburgh kenmerkt zich door de vele bruggen die de stad rijk is, zo zijn er in het centrum alleen al 10 bruggen en meer dan 400 in de rest van de stad. Hierdoor heeft Pittsburgh dan ook de gepaste bijnaam ‘’the City of Bridges’’. Het stadscentrum staat bekend als de Gouden Driehoek, vernoemd naar de ligging op het punt waar de rivieren samenkomen. Hier vindt je het historische Point State Park en het levendige Strip District met talrijke markten, boetieks en eetgelegenheden. De Gouden Driehoek is ook de thuisbasis van het centrum van Pittsburgh, evenals het culturele district, waar je een mix van theaters en podia vindt.

De rivieren zijn omringd door parken en tuinen. Riviertochten bieden een mooie manier om de skyline vanuit verschillende hoeken te bewonderen.

Pittsburgh kent een koud continentaal klimaat, wat zich kenmert met aangename zomerdagen en een koude winterperiode.


Onze Top 4!

1. Strip District: het bruisende centrum van de stad.

2. Point State Park: een park midden in het centrum nabij de gouden driehoek.

3. Duquesne Incline: een kabelspoorweg naar de wijk Mount Washington.

4. Carnegie Museum of Natural History: een museum gericht op de natuur en het ontstaan van de wereld.


Strip District

Gelegen aan de Allegheny-rivier in de noordoostelijke hoek van de Gouden Driehoek. Hier waren vroeger de pakhuizen en spoorweginstallaties gevestigd, maar is nu één van de populairste toeristische attracties van de stad en een toneel van levendige bedrijvigheid gedurende de dag. Het gebied is het bruisende centrum waar veel winkels, gallerijen, restaurants en allerlei markten gevestigd zijn. 

Point State Park

Op het puntje van de driehoek ligt Point State Park met één van de grootste fonteinen van het land, die de geboorte van de Ohio River symboliseren. Tevens was het ook de locatie van Fort Pitt, waarvan nu alleen nog een bunker is. Het oorspronkelijke uiterlijk van het fort wordt getoond in diorama's in het Fort Pitt Museum. Het 36 hectare grote park herdenkt de Britse nederzetting van de grenspost in 1754 totdat de Fransen het gebied innamen. Later herwonnen de Britten het gebied en bouwden ze een nieuw fort.

Point State Park
Point State Park

Duquesne Incline

Sinds 1877 vervoert deze kabelspoorweg de inwoners van de delen Duquesne Heights naar Mount Washington in Pittsburgh. Vanuit de wagon heb je een geweldig uitzicht over de stad. Met behulp van twee originele kabelbanen uit 1877 is de Duquesne Incline een werkend museum, waarbij het bovenste station foto's en vertoningen biedt over de geschiedenis van de helling. 

Carnegie Museum of Natural History

De centrale tentoonstelling van het museum is een verzameling authentieke fossielen van dinosauriërs en enkele reproducties, waaronder een Tyrannosaurus rex en Triceratops. De tentoonstelling Cretaceous Seaway toont het leven van dinosauriërs die onder water leefden. De uitgebreide galerijen van het museum bevatten ook exposities over aardwetenschappen, zoals geologie en edelstenen, dierenleven in verschillende delen van de wereld en culturele geschiedenis waaronder Indiaans en het oude Egypte. 

Duquesne Incline
Duquesne Incline

Fun Facts!

1. Pittsburgh is de stad met de meeste bruggen ter wereld.

2. De Big Mac is uitgevonden in de buitenwijken van Pittsburgh door Jim Delligatti, een plaatselijke franchisenemer van McDonald's. Het werd voor het eerst verkocht in 1967.


Pittsburgh Skyline
Pittsburgh Skyline
Pittsburgh