Playa del Carmen

 • Playa del Carmen
  Playa del Carmen
 • Tequila is de bekende drank uit Mexico
  Tequila
 • Fantastische stranden in Mexico
  Playa del Carmen
 • Playa Del Carmen heeft erg mooie stranden.
  Strand van Playa Del Carmen

Playa del Carmen

De badplaats Playa del Carmen is een van de meeste bekende en populairste bestemmingen van Mexico. Playa del Carmen was van oorsprong een traditioneel vissersdorp welke eigenlijk gelijdelijk aan is uitgegroeid tot een toeristische plaats. Veel toeristen verkiezen Playa Del Carmen dan ook boven Cancun omdat de sfeer van de deze plaats voor een groot deel in tact is gebleven. U kunt hier genieten van prachtige stranden, een overduidelijk aanwezige Mexicaanse sfeer en een heerlijk klimaat. Ondanks dat er veel toeristen komen vindt u hier geen extreme hoogbouw.  

Fun Facts!

1. Ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau heeft in Playa del Carmen gesnorkeld, mede door hem is het een van de topbestemmingen ter wereld om te snorkelen.

2. 4000 jaar geleden hebben de Maya’s kauwgom uitgevonden in Playa del Carmen

3. De oorspronkelijke Maya-naam voor Playa Del Carmen is Xaman-Ha, wat ‘’water uit het zuiden’’ betekend.


Maya-stad Chichén Itzá

De Maya-ruïnes in Chichen Itza, uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wereldwonderen, zijn een echte aanrader om te bezoeken. Chichen Itza is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in heel Mexico. Het is wel een uitdaging om deze plek te kunnen bereiken omdat het diep in de jungle ligt. Er is een mogelijkheid om dit zelf met een huurauto te doen, maar er worden ook tours vanuit Playa del Carmen georganiseerd. Als u de mogelijkheid heeft ga dan vroeg op pad om de grote drukte en hitte voor te zijn.


Chichen Itza
Chichen Itza

Parque Fundadores

Playa del Carmen heeft niet veel traditionele bezienswaardigheden maar een interessante plek is Parque Fundadores. Hier vindt u het Portal Maya Statue, een prachtig beeldhouwwerk. Ook komt u hier veel straatverkopers tegen die onder andere snacks verkopen en openbare uitvoeringen van bijvoorbeeld dansers.

Zwemmen met zeeschildpadden

Ten zuiden van Playa del Carmen ligt het rustige Akumal, een van de beste plekken ter wereld om met zeeschildpadden te zwemmen. Akumal is te bezoeken door er met een excursie heen te gaan of ga via het strand en huur uw eigen uitrusting. Op korte afstand van het strand zijn vaak de schildpadden al te vinden.

Zeeschildpadden
Zeeschildpadden

5th Street

La Quinta is de Spaanse benaming voor 5th Street, de straat die ruim een kilometer langs het strand loopt. Hier kunt u uw hart ophalen als u van winkelen houden. Hier vindt u honderden winkels die van alles aanbieden. Van designer tassen en geneesmiddelen tot snuisterijen en unieke kuntswerken. Deze straat staat veelal bekend bij de toeristen maar is zeker een bezoek waard.

5th Street
5th Street

Klimaat

Playa del Carmen kent twee seizoenen: het droge seizoen van januari tot half mei waarin zo af en toe eens regent en het natte seizoen waarin zowel de hoeveelheid als het aantal buien toeneemt. Dit regenseizoen begint half mei en duurt tot medio december. De periode juli tot december is het orkaanseizoen in het Caribisch gebied en kan ook Playa del Carmen hinder ondervinden van tropische stormen die langs trekken. Tot een echte orkaan komt het niet zo vaak, gemiddeld is er eens in de paar jaar orkaanactiviteit in de buurt van Playa del Carmen.

Playa del Carmen, Mexico