Prince George

Algemene informatie

Stad in British Columbia

Prince George is een leuke stad in het noorden van British Columbia. In en buiten de stad zijn er vele parken. Hierdoor kan het stedelijke goed gecombineerd met het groen van de natuur. 

Voor een avondje uit kunt u hier goed terecht. Ga heerlijk uit eten in een van de restaurants of bezoek een voorstelling in het theater. Voor een stukje cultuur brengt u een bezoek aan een kunstgalerij of een van de museums. In de zomer worden er festivals en andere activiteiten georganiseerd. 

Locatie

Prince George ligt ongeveer in het midden van British Columbia. Er komen hier 2 rivieren samen, de Nechako River en de Fraser River. Tevens kruisen zich hier de Highway 16 en Highway 97.
Vanaf Prince George is het ongeveer 4 uur rijden naar Jasper National Park. 

Parken

LC Gunn Park
Dit park ligt aan de overkant van de Fraser River. Tijdens de wandeling loopt u over de loopbrug. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over Prince George. 

Cottonwood Island Nature Park 
Geniet van een wandeling in het Cottonwood Island Nature Park en spot onderweg de historische spoorbrug en prachtig houtsnijwerk in de bomen. Dit park ligt aan de Nechaki River.  

Lheidli T'enneh Memorial Park
In Lheidli T'enneh Memorial Park bevindt zich een tennisbaan, een speeltuin en neem uw lunch mee om hier te gaan picknicken. In de zomer worden veel activiteiten in dit park georganiseerd.  

Connaugh Hill
Vlakbij het centrum van Prince George ligt het Connaugh Hill. Vanaf dit park heeft u een geweldig uitzicht over Prince George. U ziet Fraser River, een molen, het centrum en Sand Hill.   

LC Gunn Park
LC Gunn Park

Provincial Park

West Lake Provincial Park
Op circa 25 minuten rijden van Prince George ligt het West Lake Provincial Park. Dit park is ideaal voor een dagje uit. Hier kunt u vissen, zwemmen, wandelen, waterskiën en in de winter langlaufen en rodelen.   

Purden Lake Provincial Park
Op circa 40 minuten rijden ligt het dicht beboste provincial park Purden Lake. Er zijn verschillende open plekken vlakbij Purden Lake waardoor het een leuke plek is om te vertoeven. In dit park kunt u een bevers, stekelvarkens of eekhoorns spotten. Bij Purden Lake zijn er verschillende activiteiten, zoals vissen, kanoën, fietsen, wandelen en nog veel meer.

Museums en Mr PG

Central BC Railway and Forestry Museum
Liefhebbers van treinen raden wij aan om zeker een bezoek te brengen aan het Central BC Railway and Forestry Museum. Dit museum beschikt over circa 60 locomotieven, van stoom tot elektrisch. Ook staan er verschillende oude historische gebouwen. Dit museum ligt bij het Cottonwood Island Nature Park. 

Exploration Place Museum and Science Centre
In het Exploration Place Museum and Science Centre zijn verschillende tentoonstellingen, waaronder een over dinosaurussen, over de Lheidli T’enneh First Nations en ook voor de kinderen. Tevens rijdt er een echte mini stoomtrein een rondje over het terrein. 

Mr. PG
Op de kruising van Highway 97 en 16 komt u de 8 meter hoge Mr. PG tegen. In 1960 wilde men benadrukken hoe belangrijk de bosbouw was voor de stad en toen is Mr. PG ontstaan. Nu is het de mascotte van de stad Prince George.

Mr. PG
Mr. PG

Huble Homestead

Huble Homestead is een openluchtmuseum in Summit Lake. Het ligt op opgeveer 40 minuten rijden van Prince George.   

Om de geschiedenis van de regio te bewaren is in 1984 de Huble Homestead / Giscome Portage Heritage Society opgericht. Vanaf 1989 is dit openluchtmuseum open. Met de hulp van vele vrijwilligers is Huble House en Salmon Valley Post Office gerenoveerd. En er is een replica gebouwd van de First Nations Fish Camp.

In de maanden mei tot september is dit museum elke dag geopend van 10.00 t/m 17.00 uur en in de maanden september en oktober alleen in het weekend van 10.00 t/m 17.00 uur.


Prince George