Prince Rupert

Klein juweeltje aan zee

 • Er is veel geschiedenis in Prince Rupert.
  Historische gebouwen
 • Prince Rupert is een vissersdorp zoals in een stripboek
  Vissersboot
 • Pittoresk havengebouw in Prince Rupert, British Columbia, Canada.
  Haven in Prince Rupert
 • Veel kleine en grote boten, soms cruiseschepen, liggen afgemeerd in de haven van Prince Rupert.
  Haven van Prince Rupert
 • Een groot deel van de inwoners van Prince Rupert zijn nog de eerste beowners
  Inheemse kunst

Prince Rupert in BC

Het kleine stadje op Kaien Island, in het noorden van British Columbia direct aan de Stille Oceaan, heeft ongeveer 12.500 inwoners. Prince Rupert is het begin- of eindpunt van de beroemde "Inside Passage", maar ook een populaire plek voor outdoorliefhebbers en fotografen. Tours door het Great Bear Rainforest beginnen hier ook. De stad heeft een open, vriendelijke sfeer en biedt veel geschiedenis en adembenemende natuur met een ruig landschap dat uitnodigt tot mooie wandeltochten

Top activiteiten

• Buitenactiviteiten
• Wildlife Viewing  
• Vissen  


Vissen

Prince Rupert is helemaal gericht op vissen. Vroeger speelde de commerciële visserij ook een grote rol en tegenwoordig genieten zowel bezoekers als bewoners van de ochtendstilte met kristalheldere lucht boven het water, het schitterende uitzicht op de kust. U vindt alles wat u nodig heeft om te vissen in het dorp, evenals aanbieders die u het water op zullen nemen. De verscheidenheid aan vissoorten is enorm, velen komen hier om zalm en heilbot te vangen. Je kunt ook kabeljauw, tonijn, haring of zelfs een octopus vissen. 

Vissersboot
Vissersboot

Buiten activiteiten

Hier in Prince Rupert zijn er weinig mensen, veel dieren en uitgestrekte, verlaten landschappen. Daarnaast ligt de oceaan vlak voor de deur, wat ook voldoende ruimte biedt om stoom af te blazen. De meeste toeristen zijn net zo enthousiast over buitenactiviteiten als de lokale bevolking zelf. Iedereen praat graag over de geweldige wandeling die ze onlangs hebben gemaakt of over de buitengewone ontmoeting met een wild dier. Neem een kajak en verken bijvoorbeeld het gebied rond Prince Rupert, maar houd er rekening mee dat de getijden hier aan de noordkust erg sterk zijn. De meest populaire wandelpaden zijn onder meer de wandeling naar Mount Hays op de Kiwanis Trail, Butze Rapids of de Rushbrook Trail, die in 2018 is gerenoveerd en nu drie hangbruggen omvat. Op een heldere dag kun je niet alleen genieten van het adembenemende uitzicht, maar ook helemaal naar Haida Gwaii aan de andere kant van Hectate Strait kijken.

Wandelen op Haida Gwaii
Wandelen op Haida Gwaii

Wildlife bekijken

Verken de spectaculaire, bijna ongerepte wildernis en neem deel aan een wildlife-tour. De indrukwekkende Amerikaanse zeearenden zijn te vinden op bijna elke boom in Prince Rupert. In het havengebied kun je ook zeehonden zien. Het Khutzymateen Grizzly Sanctuary is de thuisbasis van enkele grizzlyberen om hun populaties te beschermen. Het beschermde gebied ligt op slechts een korte boottocht ten noorden van Prince Rupert en werd in 1994 aangewezen als Provinciaal Park. Het aantal bezoekers is wordt hier sterk gecontroleerd.

Zwarte beer
Zwarte beer
Prince Rupert