Providence

Rhode Island

  • Providence is de hoofdstad van Rhode Island.
    Providence
  • Het majestueuze State House in Providence stamt uit 1905.
    State House Providence

Providence

Providence is de hoofdstad van de staat Rhode Island en een van de oudste steden in de VS. Het is de derde meest bevolkte stad in New England, na Boston en Worcester. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in het centrum en de wijken Capitol Hill en Federal Hill. De historische gebouwen zijn talrijk en er zijn talloze verwijzingen naar de tijd waarin men streed voor een onafhankelijk Amerika.


Facts!

- Providence vertegenwoordigt een van de grootste centra van het land voor het ontwerpen en vervaardigen van zilverwerk en sieraden.

- Een belangrijke toeristische attractie in Providence is het State House, de op een na grootste marmeren koepel na de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

- De Westminster Arcade in Providence is het oudste overdekte winkelcentrum van Amerika.

- In het zuidelijke deel van Providence ligt de beroemde attractie langs de weg Nibbles Woodaway, bekend als de "Big Blue Bug" - 's werelds grootste termiet.


Roger Williams Park

Dit park wat de naam draagt van de oprichter van de stad en de staat Rhode Island, is opgenomen in het National Register of Historic Places. U vindt het park in het zuiden van Providence en u kunt op een terrein van 173 hectare wandelen langs meertjes en een bezoek brengen aan het Roger Williams Botanical Center, het Museum of National History met planetarium en de Roger Williams Zoo.


Mile of History

Providence's Mile of History staat niet alleen bekend om zijn koloniale en vroege federale gebouwen, maar ook om zijn mix van latere 19e- en 20e-eeuwse gebouwen. Zo vindt u hier gebouwen zoals een bibliotheek, musea, universiteit, kerk en het Stephen Hopkins House, de woning van de ondertekenaar van de onafhankelijkheidsverklaring.  

Roger Williams Park
Roger Williams Park

Rhode Island School of Design Museum of Art

Het RISD Museum, een belangrijke culturele instelling op Rhode Island, toont ongeveer 100.000 werken van kunst, variërend van de oudheid tot het heden. Het is het enige uitgebreide kunstmuseum in het zuidoosten van New England. Met zeven curatorafdelingen biedt het museum een rijk en gevarieerd programma van tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen, workshops en publicaties. Er komt kunst en design uit verschillende culturen aan bod en het museum richt zicht op het opleiden en inspireren van kunstenaars en ontwerpers, families, wetenschappelijke onderzoekers en studenten van alle leeftijden.


Prospect Terrace Park:

Vanaf Prospect Terrace Park in de wijk College Hill heeft u een mooi uitzicht over Providence. Het park ligt op een hoger deel van de stad en staat bekend als The Jewel of the City vanwege het mooie uitzicht, het is dan ook zeker een aanrader bij zonsondergang. In het park staat sinds 1930 een standbeeld van Roger Williams.

RISD Providence
RISD Providence

Historic Federal Hill

De historische wijk Federal Hill van Providence omvat Atwells Avenue en de omliggende straten. Federal Hill werd grotendeels bewoond door Italiaans-Amerikaanse immigranten in het begin van de 20e eeuw en straalt nog steeds een gemeenschapsgevoel uit. Terwijl de buurt is geëvolueerd, is de invloed van de Italiaanse bevolking en cultuur altijd nog aanwezig. Het is een wijk waar u boetieks en Italiaanse restaurants vindt. Bezoek zeker ook Gasbarro's Wine. Gasbarro's, opgericht in 1898, is een van de beste retailers van Italiaanse wijn in het land.


Winkelen en dineren

Het winkelaanbod in Providence en de omliggende gebieden varieert van boetieks tot warenhuizen. Providence Place (ook wel Providence Place Mall genoemd) is verbonden met het Rhode Island Convention Center en de Omni Providence en biedt bezoekers een winkelcentrum met meer dan 170 winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Van de hippe binnenstad tot het elegante Wayland Square en het Italiaanse Federal Hill, er is veel te zien en te koop. Providence biedt daarnaast ook een uitgebreid aanbod van vintage winkels.

En bezoekt u zeker de Arcade Providence. Arcade Providence, gebouwd in 1828, is het oudste overdekte winkelcentrum van het land. De Arcade ligt in het centrum en beschikt over 17 unieke winkels en 3 restaurants.


Wijken Providence
Wijken Providence