Redding

Een prachtige bestemming in Californië

  • Burney Falls
    Burney Falls
  • Shasta Lake
    Shasta Lake

Redding heeft veel te bieden

Als u op vakantie bent in Redding, Californië, zult u niet veel drukte zien. Daarom biedt de plaats pure ontspanning en rustige boswandelingen. Of bezoek Turtle Bay Park, een informatief museum waarin de relatie tussen mens en natuur centraal staat. In de botanische tuin kunt u zich vergapen aan een speciale plantensoort of mooie dieren bewonderen. Ook voor kinderen is het park erg interessant en er zijn creatieve en educatieve activiteiten

Tips!

- Whiskeytown Lake: een meer met bergen op de achtergrond. Grijp de kans om te zwemmen en te genieten van het landschap
- Waterworks Park: een heel mooi waterpark, vooral aanbevolen voor kinderen, een geweldige vakantie-ervaring

Sundail Bridge

Absoluut een bezoek waard is de beroemde Sundail Bridge. De glazen vloer van de zelfdragende voetgangersbrug bestaat uit glazen blokken en is ongeveer 213 meter lang. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht op de natuur van Redding. De touwen van de brug en enorme brugpieren moeten een zonnewijzer vertegenwoordigen, die wel erg onnauwkeurig is. Deze specifieke brug is ontworpen door architect Santiago Calatrava.

Sundail Bridge
Sundail Bridge

Lassen Volcanic National Park

Maak een rit naar Lassen Volcanic National Park, gelegen in het noorden van Californië. De grootste van de verschillende vulkanen is de Lassen Peak, ook bekend als Mount Lassen, die voor het laatst in mei 1914 uitbarstte en toen ongeveer drie jaar leven had. In het park zijn er ook verschillende wandelpaden en heuvels, van waaruit je een geweldig uitzicht hebt op de vulkanen en de natuur. In het park leer je over vulkanische activiteit en zie je naast het adembenemende landschap borrelende moddergaten, openingen in de grond en hete bronnen. Lassen Volcanic National Park is het hele jaar door toegankelijk, maar houd er rekening mee dat Lassen Peak Road is gesloten vanwege het winterweer. In de zomer kan het erg warm zijn in het park, in de winter ligt er echter veel sneeuw en worden er verschillende wintersporten aangeboden.

Lassen Volcanic National Park
Lassen Volcanic National Park

Mount Shasta

Een ander hoogtepunt is de berg Shasta, hij is ongeveer 4322 m hoog en ongeveer een uur rijden ten noorden van Redding. De Mount Shasta is een van de hoogste bergen in Californië en is nog steeds vulkanisch actief, de laatste uitbarsting vond plaats in 1786. In de zomer is het een populaire wandelbestemming, in de winter een bekend skigebied voor gezinnen met meerdere skipistes. Degenen die erin slagen om de top te beklimmen, worden beloond voor hun inspanningen met een gigantisch uitzicht dat onvergetelijk zal blijven.

Mount Shasta
Mount Shasta