Revelstoke

Historisch centrum

Revelstoke heeft een leuk historisch centrum met vele kleine winkeltjes en meerdere restaurants. Wanneer u door het centrum loopt, kijk dan ook eens naar de gebouwen. Veel van deze originele huizen lagen vroeger in het oude centrum van de stad en zijn in de loop van de tijd in zijn geheel naar dit centrum verhuisd. In de stad staan ook verschillende prachtige victoriaanse huizen, zoals het McCarty House, Holten House of het Birch Lodge. In het Revelstoke Visitor Centre kunt u vragen over een wandelroute door deze stad. 
Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de museums Revelstoke Museum & Archives en het Revelstoke Railway Museum. 

Hieronder vindt u meer informatie over de bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving van Revelstoke. 

Geschiedenis

De Canadian Pacific Railway heeft vroeger de rails aangelegd van kust naar kust voor de trein, zodat Canada beter bereikbaar zou worden. In 1880 ontstond hierdoor Revelstoke. Eerst heette Revelstoke Second Crossing en Farewel totdat de Canadian Pacific Railway in zwaar weer terecht kwam en het bedrijf gered werd door een bank. De baas van de bank was Lord Revelstoke en om hem te eren werd de naam Revelstoke gekozen. In die tijd waren de mijnen heel belangrijk en daardoor kon het stadje floreren. Nadat de Trans-Canada Highway was aangelegd in 1962 verschoof dat naar het toerisme en werd dat een belangrijke bron van inkomsten. En dat is het nu nog steeds. 


Omgeving

Revelstoke ligt aan de Columbia River. Ten noord-oosten van de stad ligt Mount Revelstoke National Park. Via de Meadows in the Sky Parkway rijdt u naar de top van Mount Revelstoke en kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Via de Trans-Canada Higway rijdt u in ongeveer 40 minuten naar Glacier National Park. Aan het einde van de Columbia River in het noorden ligt de Revelstoke Dam. Daarachter ligt Lake Revelstoke waar u vele watersporten kunt beoefenen.  


Watervallen Revelstoke
Watervallen Revelstoke

Mount Revelstoke National Park

Mount Revelstoke National Park ligt in de Selkirk Mountains naast het plaatsje Revelstoke. De berg laat u versteld staan van hoe uiteenlopend de natuur is. Er is een regenwoud met gigantische bomen, toendra en alpenweiden en u heeft een prachtig uitzicht op de sneeuw bedekte toppen. 

Op de berg zijn er verschillende wandelroutes of u kiest voor een mountainbike tour door het bos. Er is zelfs een fiets park voor de kleintjes.

In de winter is het park perfect voor sneeuwschoen wandelingen.  

Mount Revelstoke National Park
Mount Revelstoke National Park

Activiteiten

Voor een vakantie is Revelstoke een prachtige plek om een stop te maken. Hier is zoveel te doen. Door Lake Revelstoke heeft u de mogelijkheid om verschillende watersporten te beoefenen, zoals raften, paddleboarding en kanovaren.
In Mount Revelstoke National Park heeft u de kans om in de zomer te wandelen, fietsen en te mountainbiken.
Zelfs een wintersport vakantie is hier mogelijk. Op circa 6 kilometer afstand van het centrum van Revelstoke ligt het geweldige skigebied Revelstoke Mountain Resort met zijn 5 pistes waar u kunt skien, snowboarden, fietsen in de sneeuw en nog veel meer. In de zomer heeft u hier de mogelijkheid om te rotsklimmen, paragliden, golfen en nog veel meer. 

Wintersport
Wintersport
Revelstoke