Richmond

Virginia

  • De skyline van Richmond vanaf de James River
    Richmond, James River
  • Het beroemde Lincoln and Tad Statue staat in Battlefield Park.
    Lincoln and Tad Statue
  • De skyline van Richmond.
    Richmond

Geschiedenis, kunst en cultuur in Richmond

Richmond is de hoofdstad van de staat Virginia en ligt aan de beroemde James River. De stad is gesticht in 1737 en is daarmee een van de oudste steden van Amerika Richmond biedt dan ook een mix van een modern stadscentrum en enkele oudere wijken met historische gebouwen. 

Verken de higlights van de stad, bijvoorbeeld per sightseeing bus, Segway of te voet. Bezoek St. John's, de oudste kerk in Richmond, Carytown in het Museum District met diverse restaurants en winkels of het Virginia State Capitol

Speciaal voor kunst- en geschiedenisliefhebbers biedt de stad vele historische bezienswaardigheden met diverse rondleidingen, evenals verschillende musea zoals het Virginia Museum of Fine Arts met 22.000 kunstwerken.

Facts

Een van de eerste elektrische trams ter wereld werd in 1888 in Richmond in gebruik genomen, de Union Passenger Railway.

Omdat het uitzicht op de James River en het uitzicht op de Theems vanaf het Engelse Richmond Hill vergelijkbaar waren, is de stad Richmond vernoemd naar de Engelse stad Richmond, die nu deel uitmaakt van Londen.

Het pretpark Kings Dominion was het eerste grootschalige pretpark in Virginia toen het in mei 1975 werd geopend.

Church Hill

Bezoek de idyllische wijk Church Hill, ook wel bekend als St. John's Church Historic District. Er zijn goede restaurants, diverse winkels en typisch Amerikaanse huizen in deze historische wijk. De wijk biedt ook verschillende parken zoals Libby Hill Park, met een prachtig uitzicht over de stad en Chimborazo Park.

Libby Hill Park
Libby Hill Park

Virginia State Capitol

Het Virginia State Capitol is ontworpen door de derde president (Thomas Jefferson) en gebouwd van 1785 tot 1792. Tussen 1904 en 1906 werd een oost- en westvleugel toegevoegd. Het is nu meer dan 220 jaar oud en daarmee het op twee na oudste Capitool dat nog steeds in gebruik is. Uiteraard is het imposante gebouw ook te bezoeken; er worden dagelijks rondleidingen aangeboden.

Lincoln and Tad Statue

De 16e president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln, toerde in april 1865 met zijn zoon Tad door de stad Richmond. Geïnspireerd door dit bezoek werd een bronzen beeld gemaakt door de kunstenaar David Frech. Het toont de toenmalige president met zijn zoon Tad zittend op een bank, direct achter het standbeeld kun je een zin lezen uit Abaraham Lincoln's inaugurele rede "Om de wonden van de natie te verbinden". Het bronzen beeld werd in april 2003 ingewijd en bevindt zich in Battlefield Park op de heuvel achter het American Civil War Museum.

Lincoln and Tad Statue
Lincoln and Tad Statue