Rock Springs

  • Natuur in Wyoming
    Wyoming
  • Wild spotten in Rock Springs
    Rock Springs
  • Prachtige vergezichten
    Wyoming

Rock Springs

Rock springs ligt in het zuiden van de Amerikaanse staat Wyoming en werd in 1862 gesticht. De stad diende toen als woon –en werkplaats voor mijnwerkers. En levert nog altijd naast kolen ook olie en aardgas op en is daarom nog altijd erg belangrijk voor de economie. Outlaw-bendes die door het Westen zwierven, trokken vaak door Rock Springs of gebruikten het als eindbestemming. De stad heeft de reputatie dat ze een zeer vriendelijke, behulpzame en gastvrije gemeenschap zijn. Er is hier voor ieder wat wils te beleven. 

Fun fact!

De stad Rock Springs staat bekend als de stad van de 56 nationaliteiten, omdat mensen eind 1800 en begin 1900 naar Rock Springs emigreerden om in de steenkoolmijnen te werken.

Rock Springs Historical Museum

Het Rock Springs Historical Museum is gehuisvest in het oorspronkelijke Rock Springs City Hall. Het gebouw werd in 1894 gebouwd. Het diende eerst als stadhuis, politiebureau en brandweerkazerne tot het begin van de jaren tachtig, toen het nieuwe stadhuis in D street werd voltooid.

Het museum herbergt nu vele exposities over de geschiedenis van Rock Springs met speciale nadruk op onze mijnbouw en het multinationale erfgoed. Exposities wisselen regelmatig.


Pilot Butte Wild Horse Scenic Tour

Deze zelfgeleide tocht van ongeveer 24 mijl kan je beginnen in Rock Springs of Green River. Tijdens deze tocht komt je langs de thuisbasis van verschillende wilde dieren waaronder: elanden, herten, konijnen, haviken, adelaars en wilde paarden. Je moet ongeveer 1,5 uur inplannen om deze tour te doen en rekening houden met dat je voornamelijk over onverharde weg loopt

Rock Springs
Rock Springs

Western Wyoming Community College Campus

Tijdens een bezoek aan deze campus kan je veel te weten komen over de regio. In het gebouw zie je niet alleen veel van de geschiedenis van het zuidwesten van Wyoming maar leer je ook meer over andere culturen van over de hele wereld. Mocht je hier heen willen houd er dan rekening mee dat de campus alleen tijdens de schooltijden geopend is voor bezoekers.

Klimaat

Rock Springs heeft een koud steppeklimaat en een lange vorstperiode. De temperaturen komen in de zomer net iets onder de 30 graden Celsius. Terwijl er in de winter vaak sneeuw valt. Maar toch zijn de nachten in de zomer zijn vrij koud.

Rock Springs, Wyoming