Salem

  • Capitol gebouw
    Salem
  • Shoppen in de outlet
    Shopping
  • Willamette Valley Cheese maakt handgemaakte boerenkazen
    Cheese company

Salem

Salem, de hoofdstad van Oregon, ligt in het centrum van de vallei van de Willamette-rivier, 75 km van Portland. Salem is omgeven door tuinen, velden met bloemen, wijngaarden en groene weiden. De stad is perfect gelegen op een uur rijden van de oceaan en een uur van de Cascade Mountains. Salem biedt vele restaurants, hotels en toeristische attracties. Bovendien kun je overal prachtige kersenbomen zien.

Fun Facts!

1. Salem heeft meer dan 150.000 inwoners en werd in 1851 de hoofdstad van Oregon

2. Salem werd in 1851 de hoofdstad van Oregon.

3. De stad heeft een gematigd zeeklimaat met trekken van een mediterraan klimaat.


De Woodburn Premium Outlet

Als je van winkelen houd dat kun je hier goed terecht. Op 20 minuten afstand van Salem op de route naar Portland ligt deze outlet. Zoals bij meerdere outlets vind je ook hier verschillende winkels verzameld in een grote mall. Over het algemeen kun je hier goed terecht voor kleding en schoenen tegen een erg lage prijs

Shoppen
Shoppen

Historic Deepwood Estate

Als je in Salem bent, is dit zeker een bezoek waard. Historic Deepwood Estate is een Queen Anne Victoriaans huis uit 1894. Het huis is in 1973 in het nationaal register van historische huizen geplaatst. Het wordt veel gebruikt voor recepties en bruiloften. Je kunt er ook genieten van rondleiding, die erg informatief is. Het laat zien hoe mensen toen leefden. De tuinen zijn heel mooi en goed onderhouden. Tijdens een hete zomerdag loop je hier heerlijk koel!

Salem Wine Trail

Geniet van de prachtige natuur terwijl je de geschiedenis en magische schatten van de wijnmakerijen van Salem verkent. De Salem-wijnroute is ook een geweldige kans om ambachtelijke kazen, traditionele harde cider en verrukkelijke met chocolade bedekte kersen te proeven. Probeer heerlijke fruitwijnen van de oudste producerende wijnmakerij in Oregon Honeywood Winery. Geniet van een picknick terwijl je uitkijkt over de Willamette-vallei of maak een mooie wandeling door de wijngaard Cherry Hill.

Wijnproeverij
Wijnproeverij

Willamette Valley Cheese Company

Willamette Valley Cheese maakt handgemaakte boerenkazen van de hoogste kwaliteit, waaronder de beroemde Goudse kaas, Cheddar, Brie en Mozzarella. Dit is geen gewone boerderij die kaas produceert, het is een gezin met een passie voor het verzorgen van koeien en ecologische duurzaamheid. Hun koeien leven met plezier op de boerderij en worden niet behandeld met hormonen of antibiotica. In het proeflokaal proef je de prijswinnende Gouda, licht nootachtig met een subtiele zoete afdronk en minimaal vier maanden gerijpt. Mis de perfect gerijpte en romige Havarti niet, die al vaker de hoogste beoordeling heeft ontvangen van de American Cheese Society.

Cheese company
Cheese company