Salt Lake City

Capitol of Utah

  • Een opvallende blikvanger in het centrum.
    Salt Lake City Temple Square
  • Genieten van rust en natuur in de stad.
    Salt Lake City Memory Grove Park
  • Een ware bezienswaardigheid in Salt Lake City
    Capitool

Grootste stad van Utah

Hoewel Salt Lake City nog steeds bekend staat om de Mormoonse gemeenschap, is deze stad met een vernieuwende opmars bezig. Steeds meer bedrijven, waaronder veel horecazaken, vestigen zich in Salt Lake City. De stad ligt in Salt Lake Valley, aan de voet van de Wasatch Mountains. Aan de westkant van de stad ligt Great Salt Lake. Dit enorme meer heeft een oppervlakte van ca. 5100 m2.


Onze top 3!

1. Temple Square. Misschien wel de bekendste plek in Salt Lake City met de meest belangrijke gebouwen van de Mormoonse kerk.

2. Tabernacle. In deze kerk staat een indrukwekkend orgel met maar liefst 11.000 pijpen.

3. Family History Library. De Family History Library heeft de grootste collectie genealogische documenten ter wereld.

Temple Square

Op een terrein van maar liefst 40.000 vierkante meter liggen hier de meest belangrijke gebouwen van de Mormoonse kerk. De Salt Lake Temple is niet toegankelijk voor bezoekers, maar de Tabernacle wel. In deze kerk vindt u een indrukwekkend orgel met maar liefst 11.000 pijpen! Om te voorkomen dat pilaren het zicht van de bezoekers zouden belemmeren, ontwierp Brigham Young (stichter van de stad en leider van de mormomen) een zelfdragend dak. Neem hier zeker even een kijkje tijdens het bezoek aan Temple Square. Alle ins en outs weten van Temple Square en de mormonen? Er zijn 2 bezoekerscentra waar u meer informatie kunt krijgen, of rondgeleid kunt worden door iemand van de Mormoonse gemeenschap.

Salt Lake City Tabernacle
Salt Lake City Tabernacle

Family History Library

Benieuwd naar de geschiedenis van uw familie? De Family History Library heeft de grootste collectie genealogische documenten ter wereld. Oorspronkelijk bedoelt voor de mormonen om familie terug te vinden, is het inmiddels een plek waar iedereen kosteloos kan zoeken door de data die maar liefst 500 jaar terug gaat. Grote kans dat u hier gegevens van een bekende tegenkomt.

Family History Library
Family History Library

Great Salt Lake

Salt Lake City dankt haar naam aan het Great Salt Lake meer waarnaast de stad gevestigd is. Great Salt Lake is op de Dode Zee na het meer met het zoutste water ter wereld. Tot op de dag van vandaag wordt er uit dit meer nog steeds zout en mineralen gewonnen.

Great Salt Lake
Great Salt Lake

Fun Facts!

- De inwoners van Salt Lake City eten meer JELL-O gelatine deserts dan waar dan ook in Amerika.

- Ondanks dat Salt Lake City bekend staat om de mormonen, heeft deze stad de grootste LGBT gemeenschap in Amerika.

- De eerst KFC (Kentucky Fried Chicken) is in Salt Lake City gevestigd.