San Antonio

The River City

  • San Antonio Riverwalk
    San Antonio Riverwalk
  • De San Antonio Rivier
    De San Antonio Rivier
  • San Antonio Alamo
    San Antonio Alamo

Moderne stad met een bewogen geschiedenis

San Antonio is de op een na grootste stad in de staat Texas, met ongeveer 1,4 miljoen inwoners. Deze stad is niet alleen het industriële en economische centrum van het gebied, maar heeft daarnaast een hoge recreatieve waarde. Dit dankzij de lange geschiedenis, de exotische flair die de nabijheid van Mexico uitstraalt, de eigen kunstscene en uitstekende keuken. Met gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar, hete zomers en milde winters is San Antonio het hele jaar door een geliefde bestemming.

Onze top 5!

- River Walk: Deze wandelpromenade die zich naast de rivier een weg door de stad baant, is een van San Antonio's meest bekende attracties en het middelpunt van de stad. Op de schaduwrijke oevers van het pad, die zich over een lengte van ongeveer 24 km uitstrekken, zijn tal van kleine winkeltjes, restaurants, cafés en musea gevestigd, evenals het Arneson River Theatre met zijn openluchtpodium. Met de aangeboden rondvaarten kan de stad ook uitstekend vanaf het water worden verkend.

- Alamo Mission: Een van de bekendste attracties is het fort The Alamo, een voormalig missiestation gebouwd in 1744  en een belangrijk stijdtoneel van de historische veldslag in de Texas War of Independence in 1836. Het fort is zelfs een van de belangrijkste attracties van geheel Texas.

- San Fernando Cathedral : Deze kathedraal, die dateert uit het midden van de 18e eeuw,  geldt als een van de oudste in de Verenigde Staten en is een echte bezienswaardigheid in San Antonio. De kerk heeft echter pas aan het begin van de 20e eeuw haar prachtige glazen ramen gekregen als onderdeel van uitgebreide renovatiewerkzaamheden.

- La Villita: Niet ver van het centrum van San Antonio ligt La Villita, oftewel vertaald The Little Village. La Villita kent een rijke geschiedenis en was de plaats waar Mexico capituleerde tegen de Texanen in de Texas War of Independence. Tegenwoordig bestaat La Villita uit restaurants, kunstgalerijen en kleine ambachtswinkels.

- McNavy Art Museum: Het in 1954 geopende museum is het oudste museum voor moderne kunst in Texas. De grootste meesterwerken van de afgelopen 200 jaar, waaronder werken van kunstenaars als Paul Cézanne en Vincent van Gogh, worden hier tentoongesteld. Daarnaast worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd over het werk van lokale kunstenaars.

Entertainmentparken

Niet alleen San Antonio zelf, maar ook de omgeving biedt een aantal leuke attracties, waarvaa veel ook zeer geschikt voor kinderen. Ongeveer 20 kilometer van San Antonio ligt Morgan's Wonderland. Dit pretpark is in de lente van 2010 opgericht als 's werelds eerste volledig toegankelijke themapark. De meer dan 25 attracties, inclusief speeltuinen, evenementenhal, theater en diverse picknickplaatsen zijn allemaal rolstoeltoegankelijk en bieden voor ieder wat wils.

Ook zijn het Six Flags Fiesta Texas Amusement Park, met spectaculaire achtbanen, het Aquatica Water Park, het SeaWorld Theme Park en het Breckenridge Eagle Miniature Train Park zeer populair. 

The Natural Bridge Caverns

Dit betoverende grottensysteem ligt op ongeveer 35 minuten rijden van San Antonio. Meer dan 50 meter onder de oppervlakte van de aarde kunt u indrukwekkende steenformaties bewonderen. De naam is afgeleid van  een 20 meter lange natuurstenen plaat die het entreegebied overspant. Er zijn verschillende tours beschikbaar, waaronder de Lantern Tour waar de enige verlichting van uw eigen lantaarn komt. Daarnaast biedt het park ziplining en een leuk doolhof op het terrein.

Fun Facts!

1. In 1928 was het Milam Building met 21 verdiepingen het eerste kantoorgebouw met airconditioning in de Verenigde Staten. Het eerste hotel, de eerste bank en de eerste katholieke kerk met airconditioning waren in San Antonio gevestigd.

2 The Lone Star Beer is een legende in Texas en het nationale bier van de staat. Dit bier werd in 1933 met een speciaal recept gemaakt door de brouwmeester Peter Kreil in München.

3. De beroemde basketbalspeler Shaquille O'Neal groeide op in San Antonio en bezocht hier de middelbare school.

4. San Antonio is de zevende grootste stad in de VS, de drukste stad in Texas, met de oudste kerk van de staat en de op twee na grootste dierentuin van het land.