San Diego

"America's Finest City"

  • De herkenbare pier.
    San Diego Pier
  • Balboa Park
    Balboa Park

Perfect klimaat in San Diego

Een stad die vaak wordt overgeslagen in reizen naar Californië maar absoluut de moeite waard is, San Diego! Deze meest zuidwestelijk gelegen stad van Amerika heeft veel te bieden en is nog redelijk onbekend bij de meeste toeristen waardoor je vaak onder de locals bent. Met daarbij een temperatuur die het gehele jaar boven de 21 graden Celsius ligt, de ideale vakantiebestemming.

Scroll naar beneden voor meer tips en leuke weetjes, zodat u zeker weet dat u alles uit uw vakantie in San Diego haalt!

Onze top 6!

1. Old Town San Diego – het oudste deel van San Diego, waar historie en de Mexicaanse keuken hand in hand gaan.

2. Gaslamp Quarter – het gezellige centrum van San Diego met veel barretjes en restaurants.

3. La Jolla - Van ongerepte zandstranden tot luxe winkels en genieten van toprestaurants, deze badplaats is een ware trekpleister in San Diego!

4. San Diego Zoo – bekende dierentuin met meer dan 800 diersoorten.

5. Cabrillo National Monument / Point Loma Tide Poolsfantastisch uitzicht over San Diego en heerlijk relaxen bij de Tide Pools.

6. Coronado Beach – dè plek om te ontspannen na een dagje shoppen in San Diego.

Ligging San Diego

San Diego ligt aan de westkust, helemaal in het zuiden van de staat Californië. Het ligt tegen Tijuana, een Mexicaanse grensstad, aan. Er wonen circa 1,3 miljoen mensen in San Diego. San Diego heeft een prachtige natuurlijke haven. Veel toeristen komen hier dan ook een kijkje nemen. Door de haven is San Diego ook een industriële stad. Maar ook een geliefde badplaats voor toeristen. Door het milde klimaat komen er elk jaar veel toeristen de vakantie doorbrengen.

Downtown San Diego
Downtown San Diego

San Diego Zoo

Gekozen tot de nummer 1 dierentuin van de wereld. Deze dierentuin is erg leuk en leerzaam wanneer u met kinderen bent. Het is een zeer grote dierentuin en heeft een groot assortiment dieren. Vooral de Reuzenpanda's trekken dagelijks veel bezoekers. Reuzenpanda's zijn hier dan ook de meest exclusieve verschijning, maar ook dieren als de anaconda, kapibara, cheetah, tijgers, beren en ijsberen zijn hier te bewonderen.

De nummer 1 dierentuin ter wereld.
De nummer 1 dierentuin ter wereld.

Cultuur

Wanneer u naar San Diego gaat raden wij u aan om een bezoek te brengen aan het Cabrillo National Monument. Tevens heeft San Diego een schitterende Adobe-kerk genaamd de Mission San Diego de Alcale. Een leuke manier om kennis te maken met de bezienswaardigheden in downtown San Diego is onze GoCar Excursie. Klik hier voor meer informatie.

Mission San Diego de Alcale
Mission San Diego de Alcale

Stranden San Diego

Bent u een echte strandaanbidder? San Diego heeft maar liefst 17 stranden waar je heerlijk kunt zonnen, surfen en zwemmen. Gaat u naar La Jolla, dan heeft u kans dat u tussen de zeeleeuwen ligt.

Indien u naar Coronado Beach gaat, bezoek dan ook Hotel del Coronado. Dit houten Victoriaanse strandresort is al sinds de opening in 1888 een icoon aan het strand van Coronado.

San Diego stranden
San Diego stranden

Shoppen

Houdt u van shoppen dan kunt u uw hart ophalen in San Diego. Bezoek onder andere Westfield Horton Plaza vlakbij Gaslamp Quarter, Westfield Mission Valley en natuurlijk Las Americas Premium Outlets waar u alle grote merken voor een kleine prijs kunt inslaan.

Voor de shopliefhebber
Voor de shopliefhebber

Fun Facts!

- Heb je na 2 februari de kerstverlichting nog hangen, dan krijg je een boete.

- De top werkgever is the United States Navy.

- San Diego produceert de meeste avocados in Amerika.

- Het eerste drive-in restaurant in Amerika was in San Diego.

Restaurants

Ook voor de foodies zijn er genoeg mogelijkheden. Leuke en hippe restaurantjes zijn door heel San Diego te vinden, maar de plek met de meeste restaurants is Gaslamp Quarter middenin in het centrum. Van Amerikaans, tot Thais en Mexicaans alle keukens zijn hier vertegenwoordigd. Liever alleen een drankje doen, ook dat kan hier in een van de vele barretjes.

Ruime keuze aan gerechten
Ruime keuze aan gerechten

Geschiedenis

De stad San Diego is gesticht door Spanjaarden. San Diego hoorde altijd bij de Mexicaanse staat Baja California. Tot de Mexicaanse-Amerikaanse oorlog uitbrak(1846-1847) San Diego werd ingelijfd door de Amerikanen. Alles rond om het gebied bij San Diego Bay hoort nog bij Amerika.

Spaanse stijl
Spaanse stijl
San Diego