San Jose

  • Stanford University in San Jose
    Stanford University
  • Winchester Mystery house in San Jose
    Winchester Mystery house
  • In Mountain View zit het hoofdkantoor van google
    Silicon Valley

San Jose

San Jose is de grootste stad in Noord-Californië, zowel qua bevolking als qua oppervlakte. Het ligt in het centrum van Silicon Valley, de ‘’geboortplaats’’ van de moderne technologie en de thuisbasis van vele bekende technologische bedrijven. San Jose stond voordat het uitgroeide tot het hart van de technologie bekend als een vruchtbare vallei vol abrikozen- en pruimenboomgaarden. Voor toeristen is San Jose ook een leuke plek om te bezoeken. Er zijn veel bezienswaardigheden, verschillende winkelcentra en voldoende eetgelegenheden om jezelf mee te vermaken. Vanuit San Jose kun je ook makkelijk een uitstapje maken naar San Francisco, op ongeveer een uur rijden.

What to do

1. Maak een tour door Silicon Valley

2. Breng een bezoek aan het Winchester Mystery House

3. Kom meer te weten over het oude Egypte in het Rosicrucian Egyptian Museum


Silicon Valley

Het is mogelijk om een tour te maken langs de belangrijke plaatsen in Silicon Valley. Zo breng je bijvoorbeeld een bezoek aan het Computer History Museum, Stanford University, het hoofdkwartier van Facebook en de Palo Alto Garage waar Hewlett-Packard werd geboren. Op de meeste panden zie je slechts een logo zichtbaar, maar de campussen van Apple en Google kun je redelijk bezoeken. Googleplex, het hoofdgebouw van Google, is open voor bezoekers.

Het Apple hoofdkwartier
Het Apple hoofdkwartier

Winchester Mystery House

Toen de wapenmagnaat William Wirt Winchester in 1881 overleed, liet hij een flink geldbedrag na aan zijn weduwe Sarah Winchester. Van dat geld kocht zij dit opmerkelijke huis in 1884. 38 jaar lang heeft ze het huis verder verbouwd en uitgebreid. Het huis zit vol met kronkelige gangen die soms zelfs doodlopend zijn. Vreemde trappen en verschillende ramen met uitzicht op blinde muren. Er word gezegd dat het in de kamers en in de gangen spookt. Ook worden verschillende rondleidingen gegeven in het huis waar je de meest opmerkelijke dingen tegen komt. 

Winchester Mystery house
Winchester Mystery house

Rosicrucian Egyptian Museum

In het Rosicrucian Egyptian Museum kom je alles te weten over het oude Egypte. Het museum is geïnspireerd op de tempel van Amon in Karnak. Je vind hier de grootste collectie spullen uit de Egyptische oudheid van West – Amerika. Er liggen echte mummies en je kunt er een replica van het masker van Toetanchamon vinden. Ook leer je er hoe het mummificeren in zijn werk gaat.

Het Rosicrucian Egyptian Museum
Het Rosicrucian Egyptian Museum

Klimaat

San Jose heeft net als het grootste deel van Californië een mediterraan klimaat. Daarom ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 tot 24 graden. Het hele jaar door is het vochtig in de stad. Dit komt doordat er veel bossen in de omgeving zijn en de zon hier veel schijnt. Ook zijn er in de buurt woestijnachtige gebieden, waar de warmere lucht vandaan komt.

San José, California