San Luis Obispo

Happiest Town in USA

 • San Luis Obispo
  San Luis Obispo
 • Strand van San Luis Obispo
  Strand van San Luis Obispo
 • De traditionele boerenmarkt vindt 2 x per week plaats
  Boerenmarkt

San Louis Obispo

Aan de historische Highway 1 vindt u halverwege tussen Los Angeles en San Francisco het charmante stadje San Luis Obispo.
Onder de lokale bevolking beter bekend als SLO, ligt aan de voet van de Santa Lucia Bergen en op slechts 10 mijl van de kust vandaan. De gunstige ligging van deze plaats heeft ervoor gezorgd dat in de loop der jaren het een geliefde plek is geworden waar veel roadtrippers de nacht hebben doorgebracht.
San Luis Obispo Wine County bestaat uit 2 wijngebieden; Edna valley en Arroyo Grande. Wijnen van wereldklasse worden in deze omgeving geproduceerd. Veel ambachtelijke wijnboeren wonen hier in familiewijnhuizen op slechts enkele minuten van de kust vandaan. 
Het stadje is oa bekend om de traditionele boerenmarkt die 2 x per week plaatsvindt. Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants, vergezeld van een heerlijk glas wijn afkomstig uit een van de lokale wijngaarden. 


Fun facts

 • SLO was de eerste stad waar het roken van sigarretten en tabak verboden werd in de USA
 • Bubblegum Alley is met kauwgum bedekte steeg in het centrum van SLO en inmiddels uitgegroeid tot een toeristische        attractie. De 15 meter lange steeg is volledig bedekt met gebruikte bubblegum in allerlei kleuren. 
 • Zac Efron, bekend van oa High School Musical is geboren in SLO 
 • Oprah heeft SLO uitgeroepen tot “Happiest Town in USA” 
 • In SLO is het “motel”uitgevonden 
 • Tijdens haar huwelijksreis met Joe DiMaggio stopte Marilyn Monroe hier bij de Mo-tel Inn 


Things to do:

In de nabij gelegen heuvels kunt u heerlijk wandelen. Er worden verschillende routes aangeboden tussen de 5 en 10 km. Tijdens een wandeling heeft u hier een prachtig uitzicht.   Ook kunt u het gebied verkennen op een mountainbike.  

Op een afstand van nog geen 10 mijl ligt Avila Beach. Maakt u vanuit hier een boottocht waar bij u langs de kliffen vaart van Pillow Basalt Lava Rock, Lighthouse Beach en Whalers Rock. 
Seizoensgebonden kunt u hier walvissen en dolfijnen spotten. Een absolute aanrader met een blijvende herinnering om te koesteren. 
Houdt u van musea dan kunt u in SLO een bezoek brengen aan o.a het SLO Railroad Museum. Dit museum is een trein- en spoorwegmuseum waar u kennis kunt vergaren over de spoorweggeschiedenis van de staat Californië.  
Het SLO Kunstmuseum is een kunstmuseum waar u tentoonstellingen kunt bewonderen van beeldhouwkunst, fotografie en schilderkunst gecreëerd door kunstenaars uit met name Californië. 


San Luis Obispo
San Luis Obispo

Geschiedenis
Een groep spaanse missionarissen hebben zich in het tijdperk van de verkenning van Alta Californië gevestigd aan de kust.  
Op weg naar Santa Cruz raakte de groep verdwaald aan de Central Coast en vonden in het tegenwoordige SLO de perfecte locatie om zich te huisvesten. 

Beste reistijd:  
SLO heeft een mediteraan klimaat. De beste reistijd is van april tm oktober. In deze maanden is er een zeer aangename temperatuur en er valt doorgaans zeer weinig neerslag.  
In de zomermaanden stijgt het kwik vaak tot ca 26 graden, in de winter daalt het niet onder de 14 graden Celcius.  


Strand van San Luis Obispo
Strand van San Luis Obispo