Santa Maria

BBQ Capitol of California

  • Krijg een echt vakantie gevoel in Santa Maria.
    palmbomen in Santa Maria
  • Geniet van onwijs mooie stranden en pieren in dit gebied
    Pier aan de kust Highway 1

Santa Maria

Ruim 65 mijl (ca 105 km) ten noorden van Santa Barbara vindt u Santa Maria. Santa Maria ligt hemelsbreed op nog geen 10 mijl landinwaarts aan de Pacific Coast. In het achterland van deze kustplaats vindt u vele wijngaarden waar u uiteraard een van de heerlijke Californische wijnen kunt gaan proeven. Santa Maria wordt veelal gebruikt als stopover-lokatie om de afstand tussen Los Angeles en San Francisco te overbruggen.  U kunt dan alle tijd nemen om de kustweg op uw eigen tempo te rijden en waarbij u vooral kunt genieten van de prachtige uitzichten die Highway 1 heeft te bieden. Het historiche Santa Maria Inn is een van de oudste hotels waar geschiedenis bewaard is gebleven. Het hotel is een landmark sind 1917 waar o.a. beroemde Hollywood sterren hebben overnacht.  

Door het gematigde mediterane klimaat zijn de temperatuursverschillen niet inmens groot tussen zomer en winter. Tijdens de zomermaanden stijgt het vaak tot ca 22 graden, echter zorgt de ocean voor een verkoelende wind


Fun Facts

1. Jaarlijks wordt er een vlieger festival georganiseerd. Van gewone simpele vliegers tot en met de meest bijzondere gekleurde (stunt-) vliegers kunt u op dit jaarlijks terugkerende evenement bewonderen.

2. Santa Maria vormt samen met de naburige valleien Lompoc, Los Alamos en Santa Ynez een van de grootste wijnproducerende regio's van het land, ook wel de Santa Barbara Wine Country genoemd.

3. Santa Maria is in 2013 uitgeroepen tot de The West Best BBQ town”. Sindsdien is de bijnaam van deze plaats ”BBQ Capitol of California”.


Wijn

In de omgeving van Santa Maria zijn diverse wijngaarden waar u kunt deelnemen aan een wijnproeverij. Californië staat bekend om haar topwijnen. Wie het heeft over wijn uit de USA, zegt bijna in een adem Californische wijnNaast het wijnproeven kunt u u ook laten voorlichten over het hele proces van druif tot glas tijdens een van de rondleidingen die gegeven worden op de diverse wijngaarden.   


Guadelope River

Op de plek waar de Guadelope rivier in de stille oceaan uitkomt, vindt u enorme zandduinen die door de wind hier in de kloof tussen de bergen zijn gevormd.  Het brede ongerepte zandstrand en zandduinen genaamd Guadelupe Dunes Preserve is ook oa gebruikt als filmlokatie van een van de Pirates of the Caribbean films waarin Johnny Depp de hoofdrol speelt. U kunt hier heerlijk uitwaaien tijdens een strandwandeling.    


Wijngaarden in Santa Maria
Wijngaarden in Santa Maria