Savannah

"America’s Most Haunted City"

  • Savannah River
    Savannah River
  • Savannah Park
    Savannah Park

Oudste stad van Georgia

Savannah heeft een bepaalde charme gekenmerkt door het straatbeeld van de zuidelijke havenstad; prachtige architectuur, groene parkpleinen, en een rijke geschiedenis. Het plaatsje wordt door Conde Nast Traveler consequent tot een van de 's werelds vriendelijkste steden benoemd, en heeft dan ook een reputatie van gastvrijheid. De oude binnenstad van Savannah, het Historic Landmark District, herbergt veel bezienswaardigheden van de stad. Slenter er door een van de 22 parken en ontdek musea, monumenten, gerestaureerde 18e-eeuwse huizen, boetieks en meer dan 100 restaurants. To do!

River Street - Je kan Savannah niet bezoeken zonder een wandeling langs de Savannah River op River Street. Hier lopen oude geplaveide straten langs historische gebouwen, authentieke winkels en gezellige restaurants. Ga hier zeker eten op een van de restaurantterrasjes met uitzicht op de rivier.

City Market - City Market is het centrum van alle activiteiten en bevindt zich in de vier bloks tussen Ellis en Franklin Squares. Met avondoptredens van bands is dit het bruisende stadscentrum, met zowel ongedwongen als luxe restaurants, veel cafés, kunstgalerijen en allerlei speciaalzaken en boetieks. Er heerst een geweldig nachtleven. Hier in het hart van de historische wijk ontmoeten kunst en cultuur elkaar.

Kajaktour - Er is geen betere manier om de moerassen en rivieren van Savannah's Lowcountry te verkennen dan met een kajak. Maak een tocht om de natuur van dichtbij te ervaren. Verken de beschutte wateren van Skidaway Narrows, waar adelaars, visarenden, dolfijnen en otters kunnen worden gespot!

Tybee Island - Op een klein halfuurtje rijden van Savannah vind je Tybee Island (ook wel Savannah’s Beach genoemd). Bijna 10 kilometer aan openbaar strand, golvende zandduinen en eindeloze uitzichten op de Atlantische Oceaan maken het een perfecte uitstap om een dagje te te zonnen, wandelen, fietsen, zeilen, vissen, of zelfs dolfijnen te spotten! Je kunt hier ook surflessen nemen (South Beach) of juist van de rust en natuur genieten (North Beach). Een perfecte manier om te ontspannen na een ochtend sightseeing. Onderweg hierheen stopt u bij Fort Pulaski National Monument dat werd gebruikt tijdens de burgeroorlog.

Wormsloe - Een prachtige laan beschut door eiken met hangend Spaans mos leidt naar de ruïnes van Wormsloe, het koloniale landgoed van Noble Jones (1702-1775).

Zuidelijke charme

Een deel van Savannah's iconische zuidelijke charme is het gevoel dat in deze stad heerst, want Savannah heeft 'donkere' mysterieuze kanten. Veel bezoekers denken dat het er spookt, want bijna elke plek in dit historische stadsdeel vertelt wel een spookverhaal. Er is dan ook een hele industrie die op dit gegeven draait. Verken in ieder geval de Savannah River en geniet van de schoonheid van de prachtige huizen van Savannah en haar geplaveide straten.

Soms wordt gezegd dat Savannah twee gezichten heeft: terwijl Sister City Charleston een verfijnd cultureel centrum is, is Savannah meer het stoute zusje met veel festivals en studentenfeesten. Beroemd is de viering van St. Patrick's Day in de lente, een van de grootste in het land. om waarvan gezegd wordt dat het ze eng zijn in Savannah, met overal spoken

Forsyth Park

Het historische district van Savannah is mooi genoeg op zichzelf, maar Forsyth Park draagt zeker bij aan deze charme. Een prachtig weelderig landschap, populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. In de 12 hectare aan oude eiken, bloemen en groen is bijna altijd wel wat leuks te beleven, van openluchtconcerten tot een traditionele Farmers Market die elke zaterdag open is. Forsyth Park is een van de meest gefotografeerde plekken in heel Savannah - de enorme, prachtige fontein is totaal Instagram-waardig!

Forsyth park Savannah
Forsyth park Savannah

Eten & Drinken

Savannahs restaurants hebben een reputatie opgebouwd als een van de beste eetgelegenheden in het zuiden. Kenmerkend voor culinair Savannah is het combineren van een moderne en internationale keuken met traditie en Lowcountry Cuisine. Het diverse aanbod aan restaurants tegen elk budget en heerlijk verse vis en zeevruchten in de kustplaats maakt Savannah een walhalla voor echte foodies!

Fun Fact!

America’s Most Haunted City

Er wordt gezegd dat het in Savannah erg spookt daar zijn tal van redenen voor te verzinnen. Ziektes, plagen, oorlogen, natuurrampen, slavernij hebben de stad in vroegere tijden geteisterd. De historische gebouwen vertellen allemaal een eigen verhaal.