Seattle

The Emerald City

  • Seattle Skyline
    Seattle Skyline
  • Boeren, ondernemers en meer dan 80 restaurants bieden de bezoekers tal van lekkernijen.
    Public Market
  • Waterfront
    Waterfront

Emerald City

​Seattle, een stad met een urban-vibe, wordt omringd door prachtige bossen en wateren. Seattle’s bijnaam is dan ook Emerald City, doelend op het veel groen dat de stad en zijn omgeving te bieden hebben. Toeristen zijn gek op de stad, en op deze pagina vindt u waarom!
Onze top 5!


1. Pike Place Market: Seattle’s epicentrum van verse producten, lekker eten en unieke producten.

2. Space Needle: Het symbool van de stad Seattle is de 184 meter hoge toren waar je van spectaculaire uitzichten kan genieten.

3. Seaplane tour: De meest leuke en bijzondere manier om Seattle en omgeving van boven te bewonderen.

4. Waterfront: Druk district waar men makkelijk een veerboot pakt naar een van de omgelegen eilanden

5. Kerry park: Een prachtig park in de stad en tevens een van de beste plekken om de sunset te bewonderen met de skyline op de voorgrond.


De bezienswaardigheden en feiten op een rij

Seattle is de grootste stad van de Northwest kust regio. De stad kent meer dan 3,5 miljoen inwoners en is een belangrijke kustplaats en zeehaven. De stad kent koele en regenachtige winters en droge zomers

Bij een verblijf in downtown kunt u prima gebruik maken van het openbaar vervoer. In het centrum is ook nog veel te voet bereikbaar. Wilt u een bezoek brengen aan omringende plaatsen zoals de Boeing fabriek in Everett, dan is een huurauto aan te raden. 

Downtown Seattle
Downtown Seattle

Space Needle

De Space Needle werd geopend tijdens de wereldtentoonstelling van 1962 met het thema The Age of Space. In 2017 werd bekend dat de Space Needle voor 100 miljoen dollar werd gerenoveerd, met als resultaat een draaiende glazen vloer op 153 meter hoogte!


Space Needle
Space Needle

Pike Place Market

De markt die in 1907 ontstond als een handelsplek om boeren en consumenten samen te brengen is inmiddels uitgegroeid tot een reusachtige market waar boeren, ondernemers en meer dan 80 restaurants de inwoners en toeristen van Seattle lekkers en leuks aanbieden.

Markt in Seattle
Markt in Seattle

Seaplane tour

Boek een rondvlucht met een watervliegtuig (vraag onze reisagenten om meer informatie) en zie Seattle en omgeving van boven! Vlieg over de stad en vlak langs de Space Needle, over het huis van Bill Gates, de floating bridge en veel meer. Met een watervliegtuig is ook een leuke dagtrip naar de San Juan Islands te maken, waar onder andere walvissen en orca's te bezichtigen zijn.

Vlieg boven Seattle
Vlieg boven Seattle

Waterfront

De Waterfront van Seattle is een druk district waar vele veerboten en cruiseschepen per dag de stad vertrekken. Pier 52 is de drukste veerboot terminal van de hele Verenigde Staten! Vanaf de Seattle Great Wheal die je in het de Waterfront district vindt geniet je van een prachtig uitzicht op bezienswaardigheden in de stad.


Waterfront Seattle
Waterfront Seattle

Kerry Park

Dit park biedt een fantastisch uitzicht over de Eliot Bay en de Central City. Veel fotografie liefhebbers verkiezen dit plekje tot de beste spot om foto’s van Seattle’s skyline te schieten. Tip: ga rond de sunset en geniet van adembenemende uitzichten

Uitzicht vanaf Kerry park
Uitzicht vanaf Kerry park

Fun Facts!

1. The Boeing Company, ’s werelds grootste aerospace bedrijf dat opgericht is in Seattle was origineel een botenbedrijf. Mr. Boeing was gefascineerd met zowel boten als vliegtuigen. Seattle’s tweede bijnaam, Jet City, is te danken aan dit bedrijf wat er gevestigd is.

2. Naast Boeing is ook Starbucks geboren Seattle. De eerste Starbucks ter wereld is te bezoeken in Pike Place Market.

3. Seattle heeft ongeveer 500 woonboten op zijn wateren, meer dan welke stad dan ook in de US.

4. Seattle is de geboorteplaats van Jimi Hendrix.