Squamish

British Columbia

  • Squamish wordt omringd door een prachtig landschap waar tal van outdoor activiteiten mogelijk zijn.
    Squamish, British Columbia
  • De omgeving van Squamish is een geliefde outdoorbestemming.
    Garibaldi Hike Squamish

Squamish

Squamish wordt ook wel gezien als de hoofdstad voor de buitensport van West-Canada. Het stadje is dan ook fantastisch gelegen hiervoor. Het ligt midden tussen de hoge bergen, groene bossen en het prachtige water van de Howe Sound Fjord in British Columbia

De omgeving is prachtig voor wandelliefhebbers en er zijn dan ook voldoende wandelroutes te vinden. 

Facts!

- Vanaf Squamish kunt u een onvergetelijke vlucht in een vliegtuigje of helikopter over de omgeving boeken

- Squamish is ook in de winter een leuke bestemming

- Binnen een uur bent u vanaf Vancouver in Squamish


Stawamus Chief

Deze enorme granieten rotsformatie bij Squamish wordt in de volksmond ook wel “Chief” genoemd en is één van de grootste monolieten in de wereld. De rots komt zo’n 700 meter boven de wateren van de Howe Sound Fjord uit. Voor de Rotsklimmers is de Stawamus Chief ook erg bijzonder, want deze rotsformatie alleen al kent meer dan 300 verschillende klimroutes. 

Sea to Sky Gondola

In minder dan 10 minuten brengt deze Gondola je tot ongeveer 900 meter hoogte boven de zeespiegel. Vanaf de Sea to Sky Gondola is er een prachtig uitzicht over de Squamish Valley. Vanaf hier starten er verschillende wandelroutes waarbij u een groot aantal uitkijkpunten passeert. Ook kunt u hier genieten van een heerlijke maaltijd met uitzicht en is hier een Suspension Bridge te vinden. 

Stawamus Chief
Stawamus Chief

Buitenactiviteiten

De omgeving van Squamish is uitermate geschikt voor buitensportliefhebbers. Prachtige wandelroutes waarbij u de schoonheid van deze omgeving van dichtbij kunt zien en ook van prachtige vergezichten kunt genieten. Er zijn wandelroutes op ieders niveau te vinden. Een aantal routes zijn: Squamisch Oceanfront Trail, Four Lakes Trail en de Stawamus Chief Hiking Trail. Ook is het huren van een Mountain Bike populair. In de afgelopen 25 jaar heeft Squamish totaal 200 km aan verschillende mountainbikepaden ontwikkeld.

Rotsklimmers van over de hele wereld reizen af naar Squamish om de granieten kliffen te beklimmen en een van de maar liefst 2000 klimroutes te doen. Bijna alle beklimmingen liggen binnen 5 minuten lopen en tien minuten autorit van het stadscentrum. Bent u een liefhebber van kajakken, kanoën, windsurfen, raften of wilt u een E-bike huren? Ook dat kan in het veelzijdige Squamish.

Rotsklimmen
Rotsklimmen

Howe Sound Fjord

Howe Sound Fjord is een diepe fjord die zich over een gebied een 42 km lange uitstrekt vanaf West Vancouver noordwaarts tot aan Squamish. Deze fjord valt binnen het traditionele grondgebied van de Coast Salish First Nations. De Fjord kent vele eilanden, prachtige vergezichten en geheime baaitjes.

Bierbrouwerijen

Squamish is de thuishaven van een aantal lokale bierbrouwerijen. Na een actieve dag is dit een heerlijke afsluiter! Bezoek een van deze brouwerijen en proef de zelfgemaakte bieren van onder andere Backcountry Brewing, Geo Cider Co. en Howe Sound Brewing Co. 

Lokale bierbrouwerijen
Lokale bierbrouwerijen
Squamish