St. George

De toegangspoort tot Zion National Park

  • Een ware blikvanger in St. George.
    St. George Temple
  • De ongekende schoonheid van Zion NP
    Zion NP

De toegangspoort tot Zion National Park

Vanwege de goede locatie is St. George de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes naar het Zion National Park. St. George wordt daarom ook vaak "de toegangspoort tot het Zion National Park" genoemd. In 1850 probeerde St. George een katoenproductie te bouwen. Omdat dit niet lukte, werd de poging snel neergelegd waarna de oudste en nog steeds actieve mormoonse tempel "Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen" werd opgericht.

Onze top 3!

Zion Nationalpark - Natuurreservaat in zuidwestelijk Utah

St. George Temple -  Oudste nog in gebruik zijnde tempel van de kerk van Jezus Christus 

Virgin River -  Zijtak van de Colorado River

Zion Nationalpark

Dit zuidwestelijke natuurgebied van Utah wordt gekenmerkt door zijn steile rode kliffen. De Zion Canyon Scenic Drive neemt je mee door het hele park naar verschillende bospaden die eindigen bij de Virgin River. Zion, wat in 1909 nog het Mukuntuweap National Monument werd genoemd, heeft een oppervlakte van 579 km² en ligt op de grens tussen het Grote Bekken, het Colorado-plateau en de Mojave-woestijn.

Virgin River

De Virgin River is een zijtak van de Colorado-rivier en stroomt naar de Emerald Pools met verschillende watervallen. Direct aan de rivier lopen de Zion Narrows (knelpunten) die door deels diepe kloven leiden.

Narrows
Narrows

St. George Temple

De St. George Temple, de oudste tempel van de Kerk van Jezus Christus van de heilige der laatste dagen, is verdeeld over 10.200 vierkante meter, drie grote en 18 kleine religieuze zalen. De tempel is ontworpen door Truman O. Angell en lijkt qua ontwerp op de Nauvoo-tempel in Illinois. Er is een bezoekerscentrum waar meer informatie en beelmateriaal van de binnenzijde te zien is. De tempel zelf is nog in gebruik en mag niet worden bezocht. 

St. George Utah Temple
St. George Utah Temple


Fun Facts!

- St. George ligt op slechts 190 km van Las Vegas

- Hoewel Utah niet een van de zuidelijke staten is, is St. George een Dixiestad vanwege zijn voormalige katoenindustrie

- St. George combineert waarschijnlijk de meest religieuze opvattingen binnen een klein stadje. Deze omvatten met name baptisten, katholieken, christenen, Jehova's Getuigen, Lutheranen en Presbyterianen.