St. Louis

Missouri

 • Gateway Arch
  Gateway Arch
 • Botanische tuin
  Botanische tuin
 • Bovenaanzicht
  Bovenaanzicht
 • City Museum St. Louis
  City Museum St. Louis
 • Forest Park St. Louis
  Forest Park St. Louis
 • Busch honkbal stadion
  Busch honkbal stadion

St. Louis

St Louis is een middelgrote stad in de staat Missouri. De stad ligt direct aan de westoever van de Mississippi rivier en wordt ook wel “de poort naar het Westen” genoemd. De wereldberoemde Gateway Arch is de voornaamste kenmerk van deze stad. Met een hoogte van 192 meter is dit monument snel opgemerkt wanneer mensen vanuit het westen de stad binnenrijden. De beroemde route 66 loopt eveneens door St Louis.


Onze tips!

1. Gateway Arch: Voor een fantastisch uitzicht van de oevers van de Mississippi Rivier met de staat Illinois in de verte, of van het mooie centrum van St Louis, is de Gateway Arch een absolute must voor St Louis bezoekers. De tocht naar boven is een attractie op zichzelf. Via kleine capsules, waar max. 5 personen inpassen, wordt men naar boven getakeld, vergelijkbaar met hoe een reuzenrad werkt. De tocht naar boven duurt zo’n 4 minuten. Onderaan de Arch ligt het Westward Expansion Museum. Het museum biedt een kijkje in de geschiedenis van het ontdekken van het westelijk deel van de Verenigde Staten in de 19e eeuw. In de visitors Center van de Gateway Arch kunt u ook de documentaire van de bouw van de Arch zien.

2. We blijven in de buurt van de Gateway Arch. Met een traditionele raderboot maakt u een tocht van een uur over de Mississippi rivier, langs de skyline van St Louis. Overweeg ook een avondcruise met diner.

3. St Louis Botanical Garden: Gelegen in hartje St Louis. Met meer dan 6.5 miljoen soorten planten is dit een mooie oase om bij te komen van de drukte van de stad. Naast de vele boom-, bloem- en plantsoorten is er ook een Japanse tuin en een vlindertuin.

4. Vlakbij St Louis Botanical Garden vindt u de St Louis Zoo. Bekroond tot een van de betere dierentuinen in de Verenigde Staten, heeft deze dierentuin gratis entree en vindt men 600 verschillende diersoorten, waaronder luipaarden, olifanten, leeuwen, ijsberen, lemuren en krokodillen.

5. St Louis Zoo ligt aan Forest Park. Forrest Park is een van de grootste stadsparken ter wereld. In dit park bevinden zich veel wandelpaden en sculpturen. Ook bevindt zich de St Louis Muny Theater in dit park. In dit grote openlucht theater kunnen bezoekers de meest populaire en actuele musicals zien. Bezoek ook het St Louis Science Center, het Missouri History Museum en de St Louis Art Museum in dit park. Bij alledrie is entree gratis.

Fun facts:

- De Gateway Arch is met 192 meter het hoogste monument van de Verenigde Staten.

- St Louis was de eerste stad in de Verenigde Staten die gastheer mocht zijn voor de Olympische Spelen (1904).

- St Louis is de thuishaven van de grootste bierbrouwerij van het land, eigendom van brouwer Anheuser Busch.

- Bent u een liefhebber van barbeque saus? St Louis consumeert gemiddeld per inwoner het meest van alle steden binnen de Verenigde Staten.

- Forest Park is een van de grootste parken van de Verenigde Staten. Het park is zelfs vijf vierkante kilometer groter dan Central Park in New York. Jaarlijks zijn er ruim 12 miljoen bezoekers.

- De St Louis Zoo wordt met de San Diego Zoo gezien als de beste dierentuinen van de Verenigde Staten.

- De Missouri Botanical Gardens, gelegen in St Louis, staan in de top 3 van mooiste botanische tuinen op aarde.

St. Louis dierentuin
St. Louis dierentuin