Tadoussac

Quebec

  • Tadoussac
    Tadoussac
  • Prince Shoal Light
    Prince Shoal Light
  • Saguenay
    Saguenay

Tadoussac aan de Saguenay River

Tadoussac is een dorpje wat ten noorden ligt van de stad Quebec City. Het dorp ligt aan de Saguenay River en Saint Lawrence.  Begin 17e eeuw was Tadoussac een vestigingsplaats voor de Europeanen.  Door de jaren heeft Tadoussac zich ontwikkeld als toeristische bestemming en verwelkomen zij mensen van over de hele wereld, die naar het gebied afreizen. Tijdens het voorjaar, zomer en de herfst wordt het gebied veel bezocht. 

Kortom is Tadoussac een leuke kleine plaats waar veel te beleven is door de vele natuur die in het gebied te vinden is en recreatiemogelijkheden.


Klimaat

In Taddoussac is het klimaat gematigd maar wel koud, Daarnaast kan er veel regen vallen. De winters zijn aanzienlijk koud met een gemiddelde temperatuur rond de -10 graden. In de zomer is het hier gemiddeld 17 graden.

Walvisspotten

Tadoussac is een van bekendste plekken ter wereld om walvissen te spotten, aangezien er jaarlijks vele soorten walvissen voor de baai van Lower Estuary zwemmen. Zo zijn er vele aanbieders die whalewatch excursies aanbieden, om deze prachtdieren te bewonderen en u zo een onvergetelijke ervaring te geven. Zo zijn er verschillende soorten walvissen te bewonderen zoals, dwergvinvissen, bultruggen, vinvissen en blauwe vinvissen. De bovenstaande walvissen verblijven hier van mei tot oktober en de beluga-walvis het gehele jaar. 

Centre d’interprétation des Mammifères Marins

Om alles te weten te komen over de walvissen die de St. Lawrence bezoeken, bezoekt u het Marine Mammal Interpretation Centre. De CIMM onthult de kenmerken van verschillende soorten walvissen, hoe ze leven en hun gedrag. Het centrum herbergt ook een skeletcollectie, waaronder een 13 meter lange potvis, exclusieve films, video's en walvissong. 


Geliefde plek voor walvissen
Geliefde plek voor walvissen

Saguenay–St. Lawrence Marine Park

Het park is ongeveer 10 jaar geleden in 1998 ontstaan om de Beluga-walvissen te beschermen. Het park bevat een van de grootste riviermonden van de wereld. Saguenay biedt een overweldigend landschap en een leefplek voor vele diersoorten die u tijdens verschillende wandeltochten of boottours kunt bewonderen. 

Poste de traite Chauvin

Bezoek deze reconstructie van het eerste etablissement in Nieuw-Frankrijk, gebouwd door Pierre Chauvin de Tonnetuit in 1600 als een pachthandelpost. De replica werd in 1942 gebouwd door William H. Coverdale, toen eigenaar van het Hôtel Tadoussac, als een plek om een deel van zijn verzameling Amerindiaanse voorwerpen en voorwerpen uit New France tentoon te stellen. 


Saguenay
Saguenay

Fun Facts!

1. Tadoussac staat in de lijst met de 50 mooiste baaien ter wereld.

2. Tadoussac is een van de oudste dorpen in Canada. In feite vierde het dorp zijn 400-jarig jubileum in 2000.

3. De samenvloeiing van de Saguenay en de St. Lawrence creëert zeer gunstige voorwaarden voor de ontwikkeling van mariene biodiversiteit, waarbij een grote verscheidenheid aan zeezoogdieren wordt aangetrokken. Elders ter wereld kunt u één of twee soorten walvissen in één gebied zien, maar hier heeft u de mogelijkheid om 13 verschillende soorten te observeren!