Taos

New Mexico

  • Taos Plaza is een klein park met bomen en banken omgeven door diverse winkels.
    Taos Plaza
  • Het landschap van Taos is schilderachtig.
    Taos
  • Taos Pueblo is een nederzetting van huizen met meerdere verdiepingen, gebouwd in adobe-stijl.
    Taos Pueblo

De prachtige Taos vallei

Taos is gelegen in de vallei van de Rio Grande in de staat New Mexico, ongeveer anderhalf uur rijden van Santa Fe. De plaats staat bekend om zijn populaire skigebieden en de lemen huisnederzetting Taos Pueblo. 

Daarnaast behoort Taos tot een van de belangrijkste kunstenaarskolonies van Amerika, vandaar dat hier al jaren verschillende galeries en diverse musea zijn gevestigd, zoals het Taos Art Musem met regionale kunstwerken. Tevens organiseert Taos het hele jaar door evenementen en festivals

In het historische centrum ligt het Taos Plaza, een leuk parkje met bomen en bankjes, dat is omgeven door diverse winkels en restaurants.

Fun Facts

- De actrice Julia Roberts is getrouwd in Taos.

- De cultfilm "Easy Rider" is gedeeltelijk opgenomen in Taos.

- Het woord "Taos" betekent "rode wilg" in de Tiwa-taal.

Taos Pueblo

Taos Pueblo is een van de oudste nederzettingen in de Verenigde Staten en een van de meest populaire attracties in Taos. Het is nu een bekende toeristische attractie en werd in 1992 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De nederzetting bestaat uit huizen in adobe-stijl met meerdere verdiepingen die al meer dan 1000 jaar worden bewoond door de Taos-indianenstam. Tegenwoordig wonen er het hele jaar door nog steeds ongeveer 150 mensen in de lemen huisnederzetting, sommigen alleen in de zomermaanden. De meesten van hen leven nog steeds volgens de traditionele manier van leven van hun volk, zonder stromend water en elektriciteit. Voor bezoekers bieden sommige bewoners rondleidingen door hun dorp aan en vertellen ze veel over de geschiedenis en cultuur.

Taos Pueblo
Taos Pueblo

Natuur en activiteiten

Taos biedt een prachtige natuur met een schilderachtig landschap. Maak bijvoorbeeld een wandeling en bezoek Wheeler Peak, de hoogste berg van New Mexico (4011 meter), het Rio Grande Del Norte National Monument of de Rio Grande Gorge Bridge. De bouw van de Rio Grande-brug begon in 1963 en duurde ongeveer twee jaar. Het is de op een na hoogste hangbrug op het Amerikaanse snelwegsysteem. In de zomermaanden wordt een ballonvaart aanbevolen om van bovenaf te genieten van het adembenemende landschap en het geweldige uitzicht op de Rio Grande-kloof. Ter plaatse worden diverse excursies aangeboden.

De verschillende skigebieden bieden in de wintermaanden een avontuurlijke ski-ervaring. Het skigebied Taos Ski Valley is wereldberoemd om zijn talrijke pistes en erg populair bij skiërs en snowboarders. Er zijn pistes die alleen door professionals mogen worden gebruikt en die een absolute adrenalinekick bieden. Er zijn echter ook tal van pistes voor nieuwkomers en een van de beste skischolen. Het skigebied is de perfecte plek voor zowel professionals als beginners.

Taos Ski Valley
Taos Ski Valley