Telegraph Cove

Aan de wateren van de Johnstone Strait

  • Een walvis die uit het water springt
    Walvis
  • Een orka die uit het water springt
    Orka
  • Mensen op een boot zijn beren aan het bekijken bij Knight Inlet
    Bear Watching Knight Inlet

Dorpje op Vancouver Island

Telegraph Cove is een kleine gemeenschap dat is gelegen in het noordoosten van Vancouver Island, er wonen ongeveer 20 personen. Dit kleine dorpje is ontstaan in het begin van de 20e eeuw, toen de vissers en de houthakkers zich hier vestigden. In 1912 kreeg Telegraph Cove haar naam doordat een telegraaf bedrijf het kleine dorpje koos voor het opzetten van een nieuw telegraaf station. Zo konden de arbeiders in contact blijven met hun familie en vrienden.

Top activiteiten in Telegraph Cove

- Dineren in het restaurant dat ligt aan de boardwalk van Telegraph Cove, hier kunt u een heerlijk stuk zalm eten die voor uw neus uit het water wordt gehaald, verser kan haast niet.

- Maak een Whale Watching tour in de wateren van de Johnstone Strait

- Ga opzoek naar beren in de Knight Inlet

- Struin over de boardwalk en neem een kijkje in de geschiedenis van het dorp

Bear Watching

Vanaf Telegraph Cove is er ook de mogelijkheid om een “Bear Watching” tour te doen, vanuit hier vaar je naar het ongerepte natuurgebied van Knight Inlet. In de lente ontwaken hier de beren van hun winterslaap en gaan dan opzoek naar eten bij de Lowlands rivier. In een tour van ongeveer 9 uur gaat u opzoek naar de zwarte en grizzly beren. Ook leven er verschillende beren families rondom Telegraph Cove die zich goed kunnen verstoppen in de bossen, maar zich ook wel is voor publiek laten zien.

Johnstone Strait

Dit kleine dorpje ligt aan de beschermde wateren van de “Johnstone Strait”. Meer dan 250 orka’s bezoeken deze wateren elke zomer. Daarnaast zwemmen hier verschillende soorten walvissen rond, waaronder de bultrug walvis en de grijze walvis. Deze prachtige dieren kunt u vanaf de boot bezichtigen tijdens een “Whale Watching” tour, deze tour vertrekt vanaf de boardwalk die door Telegraph Cove loopt.

Boardwalk

Deze boardwalk wordt ook wel gezien als een klein openluchtmuseum, aan deze boardwalk staan namelijk verschillende kleurige erfgoed gebouwen. De geschiedenis van deze gebouwen is te lezen vanaf de verschillende informatieborden. U zou zelfs in één van deze huizen kunnen verblijven, echter is de beschikbaarheid beperkt dus wees er snel bij. Aan het eind van deze boardwalk bevindt zich het “Whale Interpretive Center”, in dit kleine museum is er tal van informatie te vinden over verschillende walvissoorten die zich in de Johnstone Strait bevinden.

Fun Facts!

1. Vanaf 1956 was Telegraph Cove alleen maar bereikbaar per boot.

2. Naast orka’s, walvissen en beren komt de arend ook voor in Telegraph Cove

3. Het is mogelijk om een kajaktour te maken vanuit Telregraph Cove, dit geeft u de mogelijkheid om tussen de Orka’s te kajakken

4. In Telegraph Cove kan er ook goed worden gevist. In de wateren van de Johnstone Strait leven namelijk al vijf soorten zalm. Daarnaast zwemmen er onder andere heilbot, lingcod en zwarte kabeljauw.