Titusville

Florida

De reiden om een stop te maken in Titusville is:

Nou, zoals de inwoners het zelf vertellen is Titusville de enige plek in de wereld waar raketten worden gelanceerd, waar zeeschildpadden hun nesten bouwen en waar u van een prachtige strand kunt genieten.  

Titusville ligt aan de Indian River, vlakbij Cape Canaveral,  op maar 45 minuten rijden van Orlando. Wanneer u genoten heeft van het park en de museums met informatie over de ruimte, vergeet dan niet om door te rijden naar het Kennedy Space Center. Dit ligt er vlakbij, op ongeveer 15 minuten rijden.

Top 5!

1. American Space Museum
2. Space View Park
3. American Police Hall of Fame & Museum
4. Valiant Air Command
5. Canaveral National Seashore


American Space Museum

In het centrum van Titusville bevindt zich het American Space Museum. In dit museum vindt u vele items (foto's, ruimtepakken, spelden) en displays van de ruimteprogramma’s Mercury, Gemini, Apollo en de Shuttle. Deze zijn gedoneerd door particulieren, astronauten en de NASA. Tevens heeft het museum werkende consoles van de Space Shuttle Firing Rooms en van Atlas Launch Pad 36A, evenals een Model 4 Sequencer van Launch Pad 16.

Dit museum is opgericht om de Amerikaanse ruimtevaarders en anderen die de ruimtevaart programma’s mogelijk hebben gemaakt, te eren.

Space View Park

In juli 1994 kreeg het park aan de rivier de naam Titusville Space View Park. In dit park bevindt zich de Space Walk of Fame waar het ruimteprogramma wordt geëerd met monumenten, missieborden en bronzen handafdrukken van zes van de oorspronkelijke zeven astronauten.

Er zijn 4 monumenten in het park met de namen van degenen die hebben geholpen bij het realiseren van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. De monumenten zijn:

- The Mercury Monument
- The Gemini Monument
- The Apollo Monument
- The Shuttle Monument

American Police Hall of Fame & Museum

In dit museum, welke in 1960 werd opgericht, bevinden zich meer dan 11.000 voorwerpen en tentoonstellingen welke te maken hebben met wetshandhaving, zoals oude politiewagens en oude geweren. De kinderen kunnen dectective spelen in een interactief laboratorium en daarmee hun eigen badge verdienen.

Valiant Air Command

Dit museum heeft meer dan 45 historische oorlogs vliegtuigen vanaf het begin van de luchtvaart tot nu. Er staan oorlogs vliegtuigen uit de 2e wereldoorlog, Korean War, Vietnam War en Desert Storm. 

Elk jaar wordt hier de Space Coast Warbird Airshow gehouden.

Canaveral National Seashore

Vlakbij Titusville en in het noordelijke punt van het Kennedy Space Center ligt het Canaveral National Seashore. Een National Seashore is een beschermd gebied aan de kust en wordt beheerd door het National Park Service. NASA heeft twee derde ervan in haar bezit.
In 1975 is dit park opgericht en het bestaat onder andere uit een open lagune, dennenbos, coastal hammock, eilanden voor de kust, maar ook een 24 mijl lang strand. Tevens leven hier meer dan 1000 plantensoorten en 310 vogelsoorten. Voor de schildpadden is de Canaveral National Seashore heel belangrijk. In de periode april t/m oktober leggen zij elk rond de 100 eieren in een nest op het strand.
Het prachtige strand Playalinda Beach is open voor het publiek en heeft 13 parkeerplaatsen. Vanaf parkeerplaats nummer 1 kunt u de space shuttle lanceer installatie zien.

Fun Facts!

- De naam Titusville werd bepaald door Captain Clark Rice en Colonel Henry Theodore Titus tijdens een spelletje domino in 1873. Het is wel duidelijk wie er heeft gewonnen. 

- Harley Green heeft in Titusville de visboot Gheenoe ontworpen en deze is tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair.

- Vroeger liepen er apen door Titusville. Dat kwam omdat het Florida Wonderland Themapark failliet ging en de apen werden gedumpt. Vanaf 1990 is er geen aap meer gezien.

St. Johns National Wildlife Refuge

De St. Johns National Wildlife Refuge werd opgericht in 1971 in een poging om de dusky seaside sparrow van uitsterven te redden. In december 1990 werd de soort uitgestorven verklaard. Maar er zijn nog meerdere soorten die in het park leven en met uitsterven worden bedreigd, zoals de indigo slangen en american alligators. Om te zorgen dat het park hierin slaagt, is het voor bezoekers op dit moment niet mogelijk om een bezoek te brengen aan het park. Andere dieren die in het park leven zijn eenden, eendvogels, konijnen, wasberen, knaagdieren, gieren en soms een havik.