Tofino

  • Tofino Sunset
    Tofino Sunset
  • Tofino strand
    Tofino strand
  • Tofino Rainforest
    Tofino Rainforest

Tofino

Tofino ligt aan de westkust van Vancouver Island en is een perfecte plaats om te stoppen tijdens je rondreis. Het hele jaar door is het mogelijk om in Tofino te surfen of om te wandelen over een van de prachtige lange zandstranden. Tevens ligt het fantastische Pacific Rim National Park vlakbij met zijn regenwoud, rotspartijen en prachtige kusten. 

Kortom Tofino is een levendige bestemming waar u kunt genieten van de natuurpracht wat deze streek te bieden heeft.

Top activeiten

Stranden van Tofino
Tevens staat Tofino bekend als een surfbestemming. Ga naar South Chesterman Beach en ga voor de eerste keer in je leven surfen op deze prachtige locatie. Mackenzi Beach is perfect voor gezinnen vanwege het kalme water met rustige golven en in Cox Bay Beach worden de meeste surfwedstrijden gehouden en is voor de gevorderde surfer. In het noorden en zuiden bevinden zich ook getijdepoelen.

Stranden Pacific Rim National Park Reserve
Het Pacific Rim National Park Reserve ligt vlakbij Tofino. Geniet op Long Beach van een  lange wandeling aan de kust en misschien zie je nog walvissen. Ga op Wickaninnish Beach naar het Kwisitis bezoekerscentrum voor een fantastisch uitzicht. Long Beach vormt samen met Schooner Cove, Wickaninnish Beach, Combers en Florencia Bay het langste strand op Vancouver Island.

Tonquin Trail
Vlakbij Tofino ligt het Tonquin Trail. Tijdens deze wandeling wandel je door een regenwoud en langs de de kust van de grote Oceaan naar het Tonquin Beach. Dit strand is perfect voor zonsondergangen. Deze trail kun je beginnen bij de Community Hal of Tonquin Park Road. Vanaf Tonquin Beach loopt de trail nog verder door en eindigt op Third Beach. Deze wandeling is ongeveer 3 kilometer lang.

Hot Springs Cove in Maquinna Marine Provincial Park
Neem een vliegtuigje (ca. 20 minuten vliegen) of pak de boot (ca. 1,5 uur varen) vanaf Tofino voor een tour naar de warmwaterbronnen van Hot Springs Cove. Na een wandeling  door het regenwoud over een houten pad van circa 1,5 kilometer komt u aan bij de warmwaterbronnen. Het water in de rotspoelen is ongeveer 50 graden Celcius en dat is heerlijk warm.

Activiteiten
Andere activiteiten in Tofino en omstreken zijn kayakken, kanoën, surfen, ziplinen, wandelen en golfen.

Geschiedenis

Tofino ligt op de Esowista schiereiland en heeft haar naam te danken aan kapitein Galiano. Hij koos voor de naam Tofino, omdat de Spaanse hydrograaf Don Vincent Tofino, hem cartografie leerde tijdens de expeditie. Destijds werd het gebied grotendeels bewoond door de first nations. De first nations leefde voornamelijk van de natuur en pasten hun leefwijze hier op aan.

Aan het einde van de 18de eeuw leefden er voornamelijk kolonisten in het gebied die op de visserij afkwamen. Het gebied werd gezien als het meest afgelegen gebied van Canada, omdat het destijds alleen via de omringende wateren bereikt kon worden.

Begin 19de eeuw werd het dorpje steeds groter en door de verbeterde infrastructuur werd het gebied steeds toegankelijker, ook voor toeristen.

Onlangs de enorme groei die het gebied heeft gemaakt, heeft het wel de kenmerken behouden waar het gebied om bekend stond. Namelijk de prachtige natuur die deze dagen nog steeds te bewonderen is.

Facts

- Sinds januari 2000 wordt Clayoquot Sound, waar ook Tofino onder valt, door de United Nations als UNESCO Biosphere Reserve aangemerkt.

- Tofino is alleen te bereiken via de Pacific Rim Highway, ook wel Highway 4 genoemd.

- Vanaf maart tot oktober is Tofino de beste plek om een whale watching tour te maken.