Tucson

Tucson, omgeven door prachtige natuur.

  • Een echte rodeo mag u natuurlijk niet missen
    Rodeo
  • Tucson kent vele culturele evenementen en festivals
    Festivals
  • In de directe omgeving van Tucson ligt 's werelds grootste vliegtuigkerkhof
    309 Aerospace Maintenance and Regeneration Group

Tucson, een moderne en groeiende metropool gelegen in schilderachtige landschappen

Tucson, de op een na grootste stad van Arizona is een moderne en groeiende metropool. Het lijkt bijna gevestigd te zijn in een anzichtkaart doordat het omgeven is door landschappen met cactussen, glooiende heuvels en ontzagwekkende bergen. Desondanks slaagt deze geweldige stad erin om haar historische charme te behouden. Tucson heeft een lange geschiedenis van nederzettingen door de oud indianen, Europese ontdekkingsreizigers en Anglo- frontiersmannen en vrouwen. Voeg daarbij de versmelting van Amerikaanse en Mexicaanse culturen, een plek waar de oudheid en het heden samenkomen, wat absoluut bijdraagt aan de rijkdom, ambiance en verscheidenheid van de stad. Met een heerlijk klimaat gedurende het grootste deel van het jaar is Tucson de perfecte plek om van de zon te genieten, te kunnen genieten van de vele buitenactiviteiten, het mooie natuurschoon te kunnen bewonderen of te relaxen in een van de vele kuuroorden. Daarnaast is Tucson een bloeiende kunststad. De vele culturele evenementen en festivals bieden u de mogelijkheid om te genieten van diverse podiumkunsten. Ook Golfers kunnen hun hart ophalen, met golfbanen van wereldklasse, countryclubs en gemeentelijke banen die spelers van ieder niveau uitdagen.  Wat uw reiswensen ook zijn, Tucson kan het u bieden. 


Onze activiteiten top 3

1. Raak vertrouwd met het verleden, het heden en de toekomst van Tucson tijdens een stadstour langs historische locaties in de binnenstad. Pauzeer om te kunnen lunchen en te winkelen bij Old Town Artisans, gelegen in het historische distrikt El Presidio in het centrum van Tucson. Gehuisvest in de 150 jaar oude gerestaureerde adobe-gebouwen zijn verschillende karakterestieke winkels en galerijen met hedendaagse en traditionele kunst en fijne ambachten van honderden lokale en nationale kunstenaars. Breng een bezoek aan Mission San Xavier del Bac, de oudste intacte missiekerk en een goed voorbeeld van de koloniale architectuur. Vooral het beschilderde plafond, het hoofdaltaar en de Onze Lieve Vrouwenkapel zijn een lust voor het oog.  

2. Op 14 mijl van Tucson ligt Saguaro nationaal park. Rijdt u hierdoor dan kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de duizenden Saguaro’s, de reuzen van de woestijn. Pauzeert u voor de lunch en een rondleiding in het Arizona-Sonora Desert Museum, dat het unieke verhaal vertelt van de Sonoran desert regio met haar vele honderden soorten levende dieren en meer dan 1400 (inheemse) planten. Op de weg terug naar Tucson kunt u nog een stop maken bij Old Tucson Studios, een beroemde filmlocatie waar oa. Gunfight of the OK Corral en de serie The Little House on the Prairie opgenomen zijn en wat daarnaast een themapark is. Neem een stap terug in de tijd en geniet van het kijken naar een gesimuleerde vuurgevecht- en salonshow.

3. Op ca. 11 mijl ten zuidoosten van Tucson vindt u het grootste vliegtuigkerkhof ter wereld, welke de officiële naam 309 Aerospace Maintenance and Regeneration Group oftewel AMARG draagt. De afgeschreven (militaire) vliegtuigen en raketten gaan naar een enorm kerkhof in de woestijn welke beter bekend staat als The Boneyard. Vooral de lage luchtvochtigheid van dit gebied draagt eraan bij dat de corrosie een trager tempo heeft, waardoor dit de perfecte plek is. Vanaf AMARG kunt u op weekdagen een anderhalf durende tour doent naar het Pima Air and Space Museum, waar u alles leert over de historie en kunt smullen van de meest illustere vliegtuigen. Houdt u er echter rekening mee dat het hier in de zomermaanden erg warm kan zijn. Zorg dus voor genoeg water en eventueel een handventilator.Geschiedenis

Father Francisco Eusebio Kino bracht aan het einde van de zeventiende eeuw een bezoek aan het huidige Tucson. Destijds was het slechts een klein dorpje aan de voet van de zwarte berg. Begin 18e eeuw kwamen de Spanjaarden aan in dit gebied en vernoemde de indiaanse nederzetting als Tucson, waar de stad haar huidige naam aan dankt. Rond 1820 werd Mexico onafhankelijk van Spanje en kwam Tucson onder Mexicaans gezag. Dit is momenteel nog terug te zien in de vele karakteristieke gebouwen en aan de diverse locale keuken. Eind 19e eeuw werd de Southern Pacific Railroad aangelegd en groeide Tucson uit tot een grote stad, welke momenteel nog steeds in ontwikkeling is. Het centrum is onlangs nieuw leven ingeblazen en vele oude gebouwen zijn in ere hersteld. Tucson staat vooral bekend om haar kunst en diverse cultuur.

Mission San Xavier del Bac
Mission San Xavier del Bac