Ucluelet

Vancouver Island

  • Welcome to Ucluelet
    Welcome to Ucluelet
  • Kust bij Ucluelet
    Kust bij Ucluelet

​Ucluelet

Ucluelet, wat uitgesproken wordt als ‘’Yew-Kloo-Let’’, was vroeger een klein vissersdorpje en is door de jaren heen uitgegroeid tot een toeristische bestemming. Het gebied is daardoor veel toegankelijker geworden en de toeristen kunnen genieten van de prachtige natuurrijke omgeving van het Pacific Rim National Park Reserve. Ten zuiden van Ucluelet ligt The Broken Island Group en ten noorden Long Beach.

Ucluelet is te bereiken via de Pacific Rim Highway en ligt op ongeveer 100 kilometer van de plaats Port Alberni.

Kortom, Ucluelet is een van de must sees van Vancouver Island en ideaal te combineren met een rondreis door West-Canada.

Top activiteiten

Pacific Rim National Park
Breng een bezoek aan het bekendste highlight van Vancouver Island, Pacific Rim National Park. Klik hier voor meer informatie.

Ucluelet Lighthouse Loop (Wild Pacific Trail)
Op circa 2,5 kilometer van Ucluelet ligt de visitor parking van de Wild Pacific Trail waar u kunt beginnen aan de Ucluelet Lighthouse Loop. Deze wandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en u loopt langs de kust en de door heuvels van het binnenland. Ook komt u langs het Amphitrite Point Lighthouse.

Ancient Cedars Loop  & Rocky Bluffs trail (Wild Pacific Trail)
Het Ancient Cedars Loop Trail ligt op circa 2 kilometer van Ucluelet en bestaat pas sinds 2013. De trail is eenvoudig, maar  er zit wel een kort heuvelachtig terrein in bij de kliffen. Deze trail brengt je langs de Sitka-spar en gigantische rode ceders. Van deze ceders wordt geschat dat ze circa 800 jaar oud zijn. De Ancient Cedars Loop is ongeveer 1 kilometer en de Rocky Bluffs is heen en terug, totaal 3 kilometer.   

Ucluelet Aquarium
In het aquarium leren de kinderen en ook de ouders over het ecosysteem van de oceaan voor de westkust van Canada. Er zijn verschillende vissen en ongewervelde dieren, zoals zeesterren, anemonen, kwallen en zeekomkommers. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen waarbij men de vissen en bijvoorbeeld een zeester mag aanraken.

Stranden
Florencia Beach ligt in de Pacifc Rim en is het grootste strand wat in de buurt ligt van Ucluelet. Kleinere stranden bij Ucluelet zijn het Big Beach strand, Little Beach strand en Terrace Beach strand.

Activiteiten
Enkele activiteiten welke u in Ucluelet kunt doen zijn vissen, whale watching, wandelen, kayakken, surfen en vogels kijken.

Geschiedenis

Ucluelet werd ruim 4300 jaar geleden bewoond door het Yuu-tluth-aht volk. Ucluelet is een Nuu-chah-Nulth woord, wat veilige haven betekent. De bevolkingsgroep leefde van de natuur en waren hier ook afhankelijk van.

Door de jaren heen werd Ucluelet steeds toegankelijker. Aan het einde van de 17e eeuw zette de eerste Europese ontdekkingreiziger hier voet aan land en zij dreven handel met de lokale bewoners. Aan het einde van de 18e eeuw speelde de visserij een grote rol in het gebied, waardoor er veel kolonisten naar Ucluelet kwamen voor de houtkap- en ook de visserijsector.

Door de ontwikkeling van de welvaart werd er midden 19e eeuw een weg aangelegd naar Port Alberni. En door de verbeterde infrastructuur en de Pacific Rim Highway, groeide het toerisme in het gebied en werden er steeds meer horeca gelegenheden gebouwd.