Vancouver

Omringd door natuurschoon

 • Vancouver False Creek
  Vancouver False Creek
 • Capilano Cliff Walk
  Capilano Cliff Walk
 • Vancouver Downtown
  Vancouver Downtown
 • Vancouver Capilano Suspension Bridge
  Vancouver Capilano Suspension Bridge
 • Vancouver Telus Science World
  Vancouver Telus Science World

Culturele verscheidenheid in Vancouver

Met zijn mooie uitzichten, milde klimaat en vriendelijke bewoners staat Vancouver wereldwijd bekend als zowel een populaire toeristische attractie als een van de beste plekken om te wonen. Ontdek hier al het moois dat Vancouver te bieden heeft!


Onze top 5 !

1. Stanley Park: Geniet van een fenomenaal uitzicht over Vancouver ‘s Skyline vanaf dit prachtige park

2. Capilano Suspension Bridge: De meest spectaculaire wandeling van Vancouver doe je op deze brug!

3. Whale Watching: een whale watching trip is vanaf Vancouver perfect te doen.

4. Dagtrip skiën: Whistler, de host van de 2010 Winter Olympics, ligt slechts een paar uur rijden van Vancouver vandaan.

5. Granville Island: Bezoek dit schiereilandje en slenter over de The Grandville Island Public Market, een favoriet in Vancouver.

Een stad zoals geen andere: Vancouver combineert moeiteloos de spanning en energie van een moderne stad met een keur aan outdooractiviteiten. Een overvloed aan kersenbloesems in het voorjaar, zomerdagen aan de wateroever, culturele festivals in de herfst en in de winter prachtig besneeuwde bergtoppen. Deze metropool aan de rand van een spectaculair landschap biedt bezoekers het gehele jaar door avontuur! In Vancouver hoeft u niet te kiezen tussen stad of natuur. Hieronder vindt u de highlights van Vancouver.

Stanley Park

Stanley Park opende in 1888 en is daarmee het oudste park van de stad. Stanley park is ontzettend groot (10% groter dan Central Park in New York City) en biedt talloze dingen om te doen. Ontdek kilometers van paden, prachtige stranden, lokale flora en fauna, historische en culturele bezienswaardigheden en veel meer. Het park is zelfs thuis van Canada’s grootste aquarium. Hiernaast is dit park door zijn hoogte een perfecte spot om Vancouver’s indrukwekkende skyline vast te leggen.

Yaletown

Yaletown, een deel van het centrum van Vancouver, was vroeger een zwaar industrieel gebied gedomineerd door pakhuizen en spoorwegen. Maar sinds de Expo 86 is dit gebied omgevormd tot een van de meest dichtbevolkte wijken van de stad. De jachthavens, parken en wolkenkrabbers geven de wijk een mooie look. U kunt hier shoppen in prijswinnende boetieks en heerlijk eten in verschillende restaurantjes.

Vancouver Lookout

Dit uitzichtpunt, dat zich zo’n 150 meter boven downtown Vancouver in het Vancouver Harbor Centre bevindt, biedt een 360 graden uitzicht over de stad. Een kaartje biedt op 1 dag onbeperkt toegang. Zo kunt dus later op de dag terugkomen om bijvoorbeeld nog even van de sunset te genieten.

Whale Watching

In de wateren die Vancouver omgeven leven verschillende soorten walvissen. Deze dieren zijn de bezichtigen middels drie tot vijf uur durende Whale Watching Tours, die vaak richting de San Juan Islands zullen vertrekken.

Granville Island

Deze peninsula is een favoriet van lokalen en een trekpleister voor toeristen. The Grandville Island Public Market is het centrum van het eilandje en biedt eindeloze rijen van stalletjes met verse producten, lekkere hapjes en zeevruchten. Grandville Island is een van Vancouver zijn belangrijkste culturele districten met theaters, workshops en ateliers.

Capilano Suspension Bridge

De meest spectaculaire wandeling van Vancouver is gelegen boven de Capilano Rivier. Hier hangt namelijk een 140 meter lange hangbrug, die in 1888 geplaatst en in 1956 verniewd werd. In het Capilano River Regional Park kunt u verschillende ecotours volgen en bijzondere totempalen bewonderen.

Fun facts!

1. In Vancouver ligt het ’s werelds grootste zwembad. Kits Pool is een zoutwaterbad dat ligt in de Kitsilano buurt. Het bad is 137 meter lang, bijna 3 keer zo lang als een olympisch zwembad.

2. Alle grijze eekhoorns die in Stanley Park leven zijn nakomelingen van de acht grijze eekhoorns die Vancouver in 1909 van de stad New York cadeau kreeg.

3. In Vancouver staat diversiteit centraal. Zo’n 40 procent van Vancouvers totale populatie bestaat uit immigranten.

4. Vancouver heeft de hoogste vastgoedprijzen in Canada en is op Hong Kong en Sydney na de minst betaalbare stad om een huis te kopen of huren.

5. Alhoewel de naam anders doet vermoeden is de California Sushi Roll uitgevonden in Vancouver door chef Hidekazu Tojo. Je kan zijn restaurant Tojo’s bezoeken in de wijk Fairview.