Victoria

Stad in west-Canada

  • Victoria Walk
    Victoria Walk
  • Butchart Gardens
    Butchart Gardens
  • Victoria Parliament
    Victoria Parliament

Waarom een bezoek brengen aan Victoria?

​Victoria is de hoofdstad van British Columbia en tevens ook de grootste stad van Vancouver Island. Victoria is gelegen in het zuiden van Vancouver Island en is zeer goed bereikbaar vanuit Vancouver, want er gaan verschillende ferry’s vanuit Amerika en Vancouver. De overtocht en de autorit samen duurt ongeveer 3 uur. De Engelse invloed is nog zeer goed te zien in de architectuur van de historische gebouwen en de bekende rode dubbeldekkers, die in grote getale nog aanwezig zijn in de stad. Naast het mooie oude centrum ligt Victoria ook aan de oceaan en zijn veel bekende bezienswaardigheden en activiteiten rond de haven te bekennen.

Top bezienswaardigheden!

Inner Harbor: De Inner Harbor ligt midden in Victoria en is het centrum van de stad waar alles gebeurd. Hier zijn ook veel bekende gebouwen zoals de BC Parliament Building en het grandioze Fairmont Empress hotel. De straten stralen veel gezelligheid uit door de pracht van alle bloemen die de buurt opfleuren. Bij de haven is er vanalles te doen tijdens de zomer maanden zoals, de vele muzikanten, artiesten en markten die de mensen vermaken. Zo is er altijd vertier voor jong en oud.

Chinatown: Chinatown in Victoria staat bekend om de vele smalle straatjes en steegjes waarbij je beide muurzijdes met je handen kan aanraken. Hier vindt je ook veel winkeltjes. Chinatown is een de oudste Chinatowns van Canada en de een na oudste van Noord-Amerika. 

Parliament Buildings: De Parliament Buildings liggen ten zuiden van de Inner Harbor. De architect van het fraaie gebouw is Francis Rattenbury. Voor de Parliament Buildings ligt een groot park wat in de zomer veel wordt bezocht. In de zomer worden er ook rondleidingen gegeven door het gebouw.

Wildlife Tours: Vanuit Victoria zijn er verschillende whalewatch tours die u kunt doen, zoals op een zodiac voor de actievelingen onders ons of op een vissersboot. Tijdens deze tours kunt u verschillende diersoorten treffen die in de wateren leven voor de kust van Victoria.

Butchart Gardens: Deze bijzondere tuinen zijn slechts 21 km van Victoria verwijderd. De tuinen heeft een prachtige collectie aan planten, stuiken en bloemen. In de zomer maanden is er veel vertier met verschillende muzikanten en artiesten.

Thunder bird park: Het Thinder Bird Park is gelegen achter het Royal Britsh Columbia Museum. Het park bestaat uit een grote collectie van totempalen. De totempalen bevatten versieringen die bestaan uit vrolijke kleuren en figuren zoals beren en vogels. In het park is ook het oudste huis van Vancouver Island gelegen, het Helmcken House. Het huis bevat een bijzondere collectie van meubilair en Victoriaanse voorwerpen.

Klimaat

Victoria heeft een mild zeeklimaat. Het klimaat heeft verschillende kernmerken, namelijk de milde winters en de warme droge zomers. Het klimaat kunt u vergelijken met een mediterraans klimaat.

Zonnige zomers in Victoria
Zonnige zomers in Victoria

Fun facts

1. Victoria wordt ook wel het Hawaii van Canada genoemd, vanwege de vele zonuren en hoge temperaturen.
2. Victoria heeft de naam te danken aan koningin Victoria.
3. Victoria heeft na San Francisco de meeste restaurants in Noord-Amerika.