Visalia

Happily in de schaduw van de Sequoia bomen

  • Aanschouw deze grote bomen van dichtbij door de trail of 100 Giants te wandelen
    Sequoia National Park
  • Geniet van de prachtige vergezichten!
    Kings Canyon National Park

Visalia

Visalia ligt in het hart van Central Valley aan de voet van Sequoia en Kings Canyon National Parks.  Dit vriendelijke, gastvrije stadje is een perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de schoonheid van de nabij gelegen nationale parken. In het plaatsje zelf vindt u een levendig centrum met kunstgalerijen, antiekwinkels, boetiekjes en gezellige restaurantsHet hele jaar door wordt op elke woensdag- en elke zaterdag ochtend de boerenmarkt georganiseerd. Op deze markt kunt u kennis maken met de lokale producten die op ambachtelijke wijze worden klaargemaakt, denkt u hierbij aan brood, kazen, gekruide noten, dressings en nog veel meer.   


Things to do!

1. Sequoia & Kings Canyon.

2. Visalia Fox Theatre.

3. The Darling hotel.

Sequoia & Kings Canyon

U hoeft slechts 35 mijl te rijden en dan bent u reeds bij de ingang van het Sequoia National Park, aangrenzend ligt Kings Canyon. Must see :

-General Sherman : door zijn hoogte en omvang is dit een van de beroemdste bomen ter wereld.

-Moro Rock : bovenop deze granieten megarots heeft u spectaculaire uitzicht over de Sierra Nevada. Een betonnen trap met meer dan 350 treden leidt u naar de top.

-Trail of 100 Giants : Dit pad van 1.3 mijl is toegankelijk voor iedereen. Tijdens deze wandeling wordt u omringd door de gigantische reuze sequoia bomen.

-Buena Vista Peak : Een korte wandeling van slechts 2 mijl en een hoogteverschil van 400 voet met als resultaat een adembenemend uitzicht.


Sequoia National Park
Sequoia National Park

Visalia Fox Theatre

Dit monumentale filmtheater opende haar deuren in 1930 in het centrum van Visalia. In dit sfeervolle theater is het bijzondere blauwe plafond met fonkelende sterren in tact gebleven.   

The Darling hotel

Het gebouw stamt uit 1935 en is gerestaureerd. Voorheen deels gerechtsgebouw , tegenwoordig een hotel met een prachtige rooftop bar waar u onder het genot van een hapje en/of een drankje kunt genieten van het schitterende uitzicht.


Klimaat

Visalia heeft een steppeklimaat. In de zomermaanden valt hier niet of nauwelijks neerslag en kan de temperatuur oplopen tot wel 36 graden Celcius. In de wintermaanden daalt het kwik doorgaans niet onder de 8 graden Celcius.  


Kings Canyon National Park
Kings Canyon National Park
Visalia