Whistler

Year-round mountain resort

 • Whistler skigebied
  Whistler skigebied
 • Genieten van prachtig uitzicht
  Genieten van prachtig uitzicht
 • Olympische Winterspelen 2010
  Olympische Winterspelen 2010
 • Actieve vakantie
  Actieve vakantie

Kies een seizoen

In dit year-round mountain resort gelegen in Britisch Colombia zijn ontelbaar veel dingen te doen. In Whistler werden in 2010 de Olympische Winterspelen gehost, waardoor er veel sportieve attracties zijn achtergebleven in dit prachtige stadje. Whistler is leuk om te bezoeken in zowel de winter als de zomer. Hieronder kun je uitvinden wat jouw favoriete seizoen zou zijn om deze plek te bezoeken!


Winter top 5!

1. Skiën of snowboarden - De originele 2010 Winter Olympic Games afdalingen zijn in Whistler nog steeds te bezoeken. Sterker nog, men kan er nu zelf vanaf skiën of snowboarden.

2. Ziplining - Vlieg door het besneeuwde bos, over prachtige beekjes en door magische oude grote bomen. Ziplinen in de winter is een geweldige ervaring die men niet snel zal vergeten. Voor de meeste tours is geen ervaring nodig.

3. Fire & Ice show - Deze wekelijkse show is gratis te bezoeken. Bewonder dit spectacel van fantastische freestyle skiërs & snowboarders en vuurwerk.

4. Village Lights - In Whistler sparkelen elke nacht honderdduizenden lichtjes gedurende de gehele winter. Loop door het autovrije gedeelte van het dorp en geniet van de gezellige sfeer die het stadje kent.

5. The World Ski and Snowboard Festival - In April vindt elk jaar het World Ski and Snowboard Festival plaats in Whistler. Dit festival bestaat uit freestyle competities waar veel grote namen aan meedoen, zonnige apres-ski sessies, culturele shows en concerten.

Gebied

Whistler ligt op ongeveer 2 tot 2,5 uur rijden van Vancouver en wordt verbonden door de Sea to Sky Highway (Highway 99). Het gedeelte langs Howe Sound tussen Vancouver en Squamish wordt gezien als een van de mooiste routes in de wereld. Whistler staat vooral bekend als een geliefd wintersportgebied. Dit komt door de ski gebieden Blackcomb Mountain en Whistler Mountain, deze worden ook verbonden door de Peak To Peak Gondola een leuke excursie! In 2010 werden verschillende onderdelen van de Olympische Spelen in Whistler gehouden.

The Dave Murray Downhill, vernoemd naar Canada’s meest populaire skiër, was de plek van de mannen downhill, slalom, giant slalom en super G wedstrijden tijdens de spelen. Naast deze afdalingen kent het gebied Whistler gecombineerd met Blackcomb meer dan 200 andere prachtige pistes. Het skiseizoen start meestal eind november en duurt tot mei.

Toeristen

Jaarlijks bezoeken ongeveer 2 miljoen toeristen Whistler. Het centrum voelt erg Europees aan en de meeste accommodaties, restaurants & bars en winkels zijn gebouwd rondom de skiliften. Er worden jaarlijks ook evenementen en festivals georganiseerd zoals: TELUS World Ski & Snowboard Festival in april en Cornucipia, Whistlers Celebration of Wine & Food in november.

Vooral in de winter komen er veel toeristen om te skien en snowboarden. In de zomer is vooral het mountainbiken erg populair. U kunt ook genieten van een van de vele mooie wandelroutes, een spa bezoeken of een excursie boeken op zoek naar grizzly beren of met een jeep de bergen in.

Zomer top 5!

1. Peak 2 Peak 360 Experience - Deze gondel die skiërs in de winer van het ene gebied naar het andere gebied te brengt, dient hetzelfde doel voor wandelaars, hikers en fietsers in de zomer. Deze gondel heeft een glazen bodem, waardoor je van een spectaculair uitzicht over de Fitzsimmons Creek geniet. Soms kun je zelfs beren spotten vanuit de gondel.

2. Whistler Farmers’ Market - Deze markt brengt alle lokale boeren op woensdag en zondag samen. Koop hier de lekkerste lokale producten, kunst, cadeaus en souvenirs.

3. Valley Trail - De Valley Trail is een zo’n 40 kilometer lang geasfalteerd pad dat langs alle cafés, stranden, meren, parken en golfbanen van Whistler loopt. Het pad is toegankelijk voor wandelaars, huisdieren en fietsers.

4. Whistler Mountain Bike Park - Dit park staat bekend als een van de best lift-toegankelijke fietsparken in de wereld. Met drie zones, inclusief de epische alpine Top of the World Trail, heb je dagen nodig om alles te verkennen.

5. Raften - Vaar over het smeltwater van the lively Green, Lower Cheakamus, Elaho en Squamish Rivieren. Gecertificeerde toergidsen begeleiden je over het water. Stevig peddelen is vaak wel nodig!