Wilmington - Delaware

Corporate Capital of the World

  • Downtown Wilmington
    Rodney Square
  • De Cathedral in Wilmongton-Delaware
    Cathedral of Saint Peter
  • Downtown Wilmington
    Market Street Wilmington, DE

Wilmington - Delaware

Alhoewel Wilmington de grootste stad is in Delaware, is het niet de hoofdstad van deze staat. In het uiterste noorden van Delaware ligt Wilmington op nog geen half uurtje rijden van Philadelphia. De 2 rivieren Christina en Brandywine Creek komen hier samen en monden uit in de Delaware Bay. Wilmington is in de 17e eeuw ontstaan uit de eerste Zweedse nederzetting. Veel geschiedenis is hier geschreven. Wilmington wordt ook wel “The Capitol of the World” genoemd. Meer dan de helft van alle Fortune 500, een lijst van Amerikaanse bedrijven die gerangschikt zijn op basis van de jaaromzet, zijn hier gevestigd.   

Joe Biden, de winnaar van de presidentsverkiezingen in 2020, zal binnenkort zijn thuisstad Wilmington verruilen voor het “Witte Huis”. Jarenlang heeft Biden heen en weer gependeld vanuit zijn woonplaats naar Washington DC. Het plaatselijke treinstation is naar hem vernoemd.


Fun facts

-Wilmington is de grootste stad van Delaware, ca 70.000 inwoners
-Bob Marley, The King of Reggae heeft een aantal jaren in Wilmington gewoond en gewerkt. 
-De moeder van Bob M. runde tot 1976 een muziek winkel in Market Street  
-De DuPont Chemical Company speelt een hele belangrijke rol in de economie van Wilmington 

Beste reistijd:

In Wilmington heerst een zeeklimaat. Het beste vertoeven is tussen mei en september .
In de zomermaanden kan het kwik stijgen tot ca 28 graden, in de wintermaanden komt het kwik vaak niet hoger dan gemiddeld 3-6 graden Celcius.  


Nemours Estate & Gardens

Alfred DuPont, een amerikaanse industrieel, liet dit spectaculaire huis voor zijn 2e vrouw Alicia bouwen. Het indrukwekkende in franse stijl ontworpen landhuis is gebouwd op een stuk grond van ca. 3000 hectare. In de tientallen kamers kunt u de goed bewaarde kunst stukken, meubilair en ander huisraad bezichtigen. Het landhuis is omringd door prachtige aangelegde tuinen die gesierd worden door fonteinen, beelhouwwerken en veel natuurpracht. Een genot om doorheen te wandelen.  

Stitch House Brewery

In deze bierbrouwerij kunt u door een glazen scheidingswand het bierbrouwproces bekijken. Op ambachtelijke wijze worden hier vele diverse soorten bier gebrouwen, pils, IPA, stout en vele andere soorten. De brouwerij biedt naast het proeven van bier ook een volledig menu aan. Geniet hier van een heerlijke maaltijd en laat u zich adviseren welk biertje er bij uw gerecht past. U zult verrast zijn door de unieke smaken.   

Nemours Mansion
Nemours Mansion

Delaware Museum of Natural History

In dit museum zult u onder de indruk zijn van de verzameling exposities over dinosaurussen, geologie, planten, dieren en evolutie.  Het museum is het hele jaar geopend en biedt naast de permanente expositie ook andere speciale evenementen en programma’s aan. 


Shop till you drop

In Wilmington en overigens ook in de rest van de staat Delaware, betaalt u geen sales tax, hoe fijn is dat!
Scoor hier voor een prikkie uw nieuwe aankopen, met recht shop till you drop, het is allemaal belastingvrij. 


Museum of National History
Museum of National History