Wilmington - Delaware

Corporate Capital of the World

  • Downtown Wilmington
    Rodney Square
  • De Cathedral in Wilmongton-Delaware
    Cathedral of Saint Peter
  • Downtown Wilmington
    Market Street Wilmington, DE

Wilmington - Delaware

Hoewel Wilmington de grootste stad is in Delaware, is het niet de hoofdstad van deze staat, dat is Dover. Wilmington ligt in het uiterste noorden van Delaware, op nog geen half uurtje rijden van Philadelphia. De 2 rivieren Christina en Brandywine Creek komen hier samen en monden uit in de Delaware Bay. 

Wilmington is in de 17e eeuw ontstaan uit de eerste Zweedse nederzetting hier, Little Sweden genoemd. Er is hier veel geschiedenis geschreven. Wilmington wordt ook wel “The Corporate Capital of the World” genoemd. Meer dan de helft van alle Fortune 500, een lijst van Amerikaanse bedrijven die gerangschikt zijn op basis van de jaaromzet, zijn hier gevestigd.  

De president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft tot het moment dat hij zijn intrek heeft genomen in het “Witte Huis” in Wilmington gewoond. Jarenlang heeft Joe Biden heen en weer gependeld vanuit zijn woonplaats naar Washington DC. Het plaatselijke treinstation is om die reden naar hem vernoemd.


Fun facts

-Wilmington is de grootste stad van Delaware, ca 70.000 inwoners
-Bob Marley, The King of Reggae heeft een aantal jaren in Wilmington gewoond en gewerkt. 
-De moeder van Bob M. runde tot 1976 een muziek winkel in Market Street  
-De DuPont Chemical Company speelt een hele belangrijke rol in de economie van Wilmington 

Beste reistijd:

In Wilmington heerst een zeeklimaat. Het beste vertoeven is tussen mei en september .
In de zomermaanden kan het kwik stijgen tot ca 28 graden, in de wintermaanden komt het kwik vaak niet hoger dan gemiddeld 3-6 graden Celcius.  


Nemours Estate & Gardens

Alfred DuPont, een amerikaanse industrieel, liet dit spectaculaire huis voor zijn 2e vrouw Alicia bouwen. Het indrukwekkende in franse stijl ontworpen landhuis is gebouwd op een stuk grond van ca. 3000 hectare. In de tientallen kamers kunt u de goed bewaarde kunst stukken, meubilair en ander huisraad bezichtigen. Het landhuis is omringd door prachtige aangelegde tuinen die gesierd worden door fonteinen, beelhouwwerken en veel natuurpracht. Een genot om doorheen te wandelen.  

Nemours Mansion
Nemours Mansion

Delaware Museum of Natural History

In dit museum zult u onder de indruk zijn van de verzameling exposities over dinosaurussen, geologie, planten, dieren en evolutie.  Het museum is het hele jaar geopend en biedt naast de permanente expositie ook andere speciale evenementen en programma’s aan. 


Stitch House Brewery

In deze bierbrouwerij kunt u door een glazen scheidingswand het bierbrouwproces bekijken. Op ambachtelijke wijze worden hier vele diverse soorten bier gebrouwen, pils, IPA, stout en vele andere soorten. De brouwerij biedt naast het proeven van bier ook een volledig menu aan. Geniet hier van een heerlijke maaltijd en laat u zich adviseren welk biertje er bij uw gerecht past. U zult verrast zijn door de unieke smaken.   

Museum of National History
Museum of National History

Tax free shoppen in Wilmington

Van modieuze luxe warenhuizen tot de kleine winkel op de hoek, van onlangs gerenoveerde winkelcentra tot de bloeiende hoofdstraten, Wilmington biedt een leuk aanbod aan winkelmogelijkheden en dit alles zonder sales tax! Er is in heel Delaware geen omzetbelasting op elektronica of digitale benodigdheden - wat zou kunnen verklaren waarom de Apple Store van Christina Mall in het noorden van Delaware meer iPhones verkoopt dan welke andere winkel in het land dan ook. Een aantal tips vindt u hieronder.

De Christiana Mall bevindt zich aan afrit 4A van de I-95, slechts enkele minuten ten zuiden van Wilmington en binnen 30 minuten van zowel Pennsylvania als Maryland. Christiana Mall biedt meer dan 150 winkels en restaurants, waaronder Nordstrom, BRIO TUSCAN GRILL, de Apple Store, Cabela's en een gloednieuwe bioscoop in Cinemark.   

De Concord Mall ligt net ten noorden van Wilmington en op een steenworp afstand van de grens met Pennsylvania en biedt meer dan 90 winkels en diensten, waaronder Macy's, Boscov's, Sears, Best Buy, Barnes & Noble en Ulta.   

Verschillende kleine steden in de regio Brandywine Valley hebben hun eigen winkelstraten, waar u lokaal gemaakt handwerk, luxe mode en unieke kunst kunt vinden. Loop tussen de vele winkels die het gebied te bieden heeft in de hoofdstraten van Delaware City, Hockessin, Greenville, Newark, Centerville, Hockessin en Historic New Castle.   

Voor unieke aankopen en items die alleen uit Delaware kunnen komen, bezoekt u een van de vele museumwinkels. U vindt unieke items in het Delaware Art Museum, The Delaware Contemporary, het Delaware History Museum, het Delaware Museum of Natural History en Winterthur Museum, Garden & Library. 

Market Street Wilmington
Market Street Wilmington

Restaurants in Wilmington

Wilmington biedt een divers aanbod van goede restaurants. U kunt genieten van verse producten van lokale vissers en boeren die met een internationale touch en veel zuidelijke charme worden bereidt. Met liefde en vakmanschap bereide zeevruchten, pulled-pork, barbecue-nacho's, pizza’s, sushi tot schnitzel, in Wilmington heeft u wat te kiezen. Daarnaast staat downtown Wilmington bekend om het lekkerste ontbijt van het zuiden. De liefhebbers van zoete lekkernijen zullen in Wilmington ook optimaal genieten. Wat te denken van Red velvet cupcakes, Grand Marnier cream crêpes en Bourbon pecan pie...

Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes