Yarmouth

De poort naar Nova Scotia

  • Yarmouth kust
    Yarmouth kust

Charmant Yarmouth

Helemaal aan de punt van het zuidwesten van de provincie Nova Scotia vindt u het plaatsje Yarmouth. Al toen de inheemse bevolking in het gebied leefde, werd het gebied waar Yarmouth nu ligt “Keespongwitk” genoemd, “het einde van land”. Wanneer u met de camper of huurauto in Oost Canada een rondreis aan het maken bent, overweeg dan zeker een stop in dit kleine plaatsje vol geschiedenis.

Geschiedenis Yarmouth

Yarmouth kreeg in 1750 te maken met de eerste Europese invloeden toen kolonisten de regio aan het verkennen waren. In 1761 kreeg het dorpje officieel de naam Yarmouth.

In de 19e eeuw werd scheepvaart een belangrijk onderdeel van Yarmouth. Vele schepen werden gebouwd, dan wel onderhouden op de werf van Yarmouth. Dit resulteerde erin dat Yarmouth op een gegeven moment in de categorie geregistreerde tonnage de grootste haven ter wereld was.

Victoriaanse invloeden in Yarmouth

Tegenwoordig is in Yarmouth nog veel van de rijke geschiedenis terug te zien. 19e eeuwse huizen in Victoriaanse stijl en de houten kerkjes zijn hier een mooi voorbeeld van. Vlakbij Yarmouth bevindt zich de Cape Forchu vuurtoren. In de vuurtoren is een museum gevestigd, met informatie over de geschiedenis van de vuurtoren. Op het schiereiland Forchu hebben bezoekers de mogelijkheid om een mooie kustwandeling te maken.

Naast het museum in de vuurtoren, bevinden zich veel (kleine) musea in Yarmouth, waar men een goed inzicht krijgt in hoe dit kleine stadje ooit een levendige handelsplaats was.

Yarmouth downtown
Yarmouth downtown