Yucatan

 • Chichen Itza ligt op cica 2 rijden van Playa Del Carmen en op circa 3 uur van Cancun.
  Chichén Itzá - Maya
 • Cenotes in Tulum
  Cenotes in Tulum
 • Zwemmen in het prachtige blauwe water bij Cancun.
  Cancun
 • Het winkelcentrum in Cancun
  La Isla Shopping Mall

Yucatan Peninsula

Het Mexicaanse schiereiland Yucatan is een uitgestrekt kustgebied vol tropische stranden, verschillende dieren in het wild, oude Maya-ruïnes, kleine dorpjes en avontuurlijke activiteiten. Het schiereiland Yucatan is een plaats waar smaragdgroene wateren over gaan in turquoise golven die uitkomen op de prachtige witte zandstranden. Veel mensen verkorten " Yucatan Peninsula" tot "Yucatan". Dat is eigenlijk misleidend, aangezien het schiereiland zelf uit vier verschillende staten bestaat: Yucatan, Campeche, Quintana Roo en Tabasco. Het schiereiland scheidt de Caribische Zee van de Golf van Mexico.

Fun Facts!

1. Het schiereiland Yucatan is het meeste bezochte deel van Mexico

2. U vindt hier ruim 2600 cenotes

3. De eerste kerk in Amerika staat in Yucatan!


Cancun

Cancunis de grootste badplaats van Mexico. In de jaren 70 hebben een aantal mensen bedacht dat Cancun de ideale plaats was om te veranderen in een toeristische trekpleister. De stad is geheel ontworpen met het oog op toerisme. U kunt hier terecht als u op zoek bent naar zon, prachtige witte stranden, een fantastische onderwaterwereld en uitstekende hotels en restaurants.

Cancun
Cancun

Playa del Carmen

Playa del Carmen is ook een van de bekende badplaatsen van Mexico. Het is een aantrekkelijke plaats om te snorkelen. U vindt in en rondom Playa del Carmen dan ook de nodige duikscholen. Als u aan Mexico denkt, denkt u vast en zeker aan de welbekende tequila. In Playa del Carmen is een echt Tequila museum gevestigd; Hacienda Tequila. 

5th Street
5th Street

Cozumel

Cozumel is het grootste eiland van Mexico en is vooral bekend als duikbestemming. Het koraalrif voor de kust van het eiland behoort tot de grootste riffen ter wereld. Ook is dit eiland de aanlegplaats van cruiseschepen. Per veerboot kunt u vanaf hier de zee oversteken naar Playa del Carmen.

Cozumel
Cozumel

Tulum

Dit sfeervolle dorp staat bekend om de prachtig gelegen Maya ruïnes en hagelwitte stranden. Het hoogtepunt van Tulum is dan ook echt wel het bezoek aan de oude tempels. Deze liggen op een hoge rots aan zee en het uitzicht is prachtig! 

Paradijselijk strand in Tulum.
Paradijselijk strand in Tulum.
Yucatan, Mexico