Tioga Pass en
Tours door Yosemite

Rijd over de Tioga pass

  • Tioga Tours
    Yosemite Tours
  • Yosemite Tioga Tours
    Prachtige Yosemite Tours
  • Tioga Tours en Yosemite Tours
    Tour door Yosemite

Yosemite: Bus Tours

Tioga Pass is in de winter gesloten

Yosemite National Park Service biedt een aantal tours per bus aan die leuk zijn om te doen in Yosemite.

Valley Floor Tours

De Valley Floor Tours zijn bustours die circa 2 uur duren en die het hele haar door plaatsvinden. Van april tot oktober worden deze Tours gedaan in een openlucht tram wanneer het weer dit toelaat. In de wintermaanden zijn deze en andere Tours in een gesloten bus.

bekijk meer Tours >>


Tioga Rd, CA120

Tioga Road

Talloze watervallen, steile bergwanden van graniet, bossen, beren en wandelpaden zijn er rondom deze weg te vinden. logisch ook, want de weg snijdt dwars door het National Park. Ook zijn delen van de Tioga Rd 7 tot 9 maanden per jaar gesloten, waardoor de natuur hier prima gedijt. In de zomer is de kans groot dat je nog sneeuw tegenkomt rond de Tioga Pass. 

Het rijden van de Tioga Road is dan ook 's zomers een belevenis. Trek hiervoor je tijd uit, want het is aan te raden in elk geval 1 wandeling te maken door deze schitterende omgeving. Bijvoorbeeld de Tuolumne Meadows, een vrij vlakke wandeling die je kunt beperken tot circa 2 mijl, maar je kunt hier je wandeling ook makkelijk langer maken. Een prachtige groene hoogvlakte temidden van de bergpieken.

Sneeuw en de Tioga Road

De Tioga Road die dwars doro Yosemite loopt gaat soms al in april open, maar meestal pas in mei of juni. De reden is goed zichtbaar op de foto. Het hoogste stuk van deze weg, de Tioga Pass, ligt op maar liefst 3000 meter hoogte en hier ontstaat een flink pak sneeuw in de winter. De Tioga pass wordt dan ook gedurende de sneeuwmaanden afgesloten. Hoe groter de hoeveelheden sneeuw op de hoge Tioga Pass, hoe langer het duurt voordat de Tioga Road weer begaanbaar is. 

Omdat de sneeuwval enkele meters per jaar bedraagt wordt pas begonnen met ruimen wanneer het sneeuwseizoen voorbij is en ook het lawinegevaar geweken is.

Sneeuwruimen in juni 2017
Sneeuwruimen in juni 2017

Shuttles in Yosemite Valley

Een tip is om te parkeren in Yosemite Valley en gebruik te maken van de shuttle s die door dit deel van Yosemite rijden. Dit geeft je de mogelijkheid van 1 plek naar een andere plek te wandelen. Pak gewoon één van de gratis shuttles om terug te komen bij je auto.

kaart op Yosemite website >>
kaart op Yosemite website >>

Yosemite Falls Trail

Een wandelpad naar de hoogste waterval van Noord Amerika. Deze plek is drukbezocht, dus het is ideaal om hier vroeg 's ochtends te zijn, voor de grote drukte, maar ook om de grote hitte 's middags voor te blijven. Veel mensen lopen de wandelroute tot de Lower Yosemite Fall, dit is een vrij vlakke wandeling van slechts 20 minuten.  De wandeling is vanuit Yosemite Village.

Je kunt ook de veel langere route lopen naar de top van de waterval. Dan zijn goede wandelschoenen aan te raden. Deze wandeling van circa 12 kilometer neemt dan ook ten minste een halve dag in beslag, er is een hoogteverschil van 800 meter. De wandelhellingen hebben regelmatig stijgingspercentages van 15% tot 20%, wat het echt een pittige klim maakt. Het is voor deze wandeling belangrijk om voldoende drinken mee te nemen, de zon kan flink 

Yosemite Falls
Yosemite Falls

Overnachten in Yosemite

Wij bieden in onze reizen standaard geen overnachtingen aan in Yosemite National Park. Uiteraard kunnen wij deze wel voor u in uw reis inpassen, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Een kamer in het zeer eenvoudige Yosemite View Lodge in de zomer heeft buiten het weekend een meerprijs van 100 tot 200 euro.  Een kamer in het centraler gelegen en luxe Majestic Yosemite Hotel zit in een andere prijsklasse. Hiervoor dient u rekening te houden met meerprijzen van circa 300-500 euro per nacht moet u gauw rekenen voor de hoogseizoen data.  Wij regelen deze unieke ervaring graag voor u !

Majestic Hotel
Majestic Hotel

Tioga Pass Tours

Tour met eigen vervoer over de Tioga Pass door Yosemite


Glacier Point Tours

De Glacier Point Tours zijn bustours die circa 4 uur duren en die je naar Glacier Point brengen en (eventueel) weer terug. Deze tours worden alleen gedaan in de zomermaanden van circa eind mei tot november, en dan alleen wanneer de Glacier Point Road open is. Op de website van Yosemite National Park kunt u de actuele diensten bekijken.

Tuolumne Meadows Tours

De Tuolumne Meadows Tours zijn bustours die de hele dag duren en die je brengen naar Tuolumne en weer terug. Deze tours vinden alleen plaats in de zomermaanden, van juli tot september en uiteraard alleen wanneer de omstandigheden het toelaten.

Rijden over de Tioga Road: Een prachtige tour

De Tioga Road staat op de kaart als State Route 120. Een prachtige tocht die je over de hoogste bergpas van de Verenigde Staten brengt op ruim 3000 meter.