Big
Island,
Hawaii

magisch eiland

Big Island

Het grootste eiland wordt veelal Big Island genoemd. Hiermee wordt verwarring met de naam van de staat voorkomen. Hier vindt u vijf afzonderlijke schildvulkanen, waarvan een tweetal actief en te bezichtigen in het Volcanoes National Park. Vulcano National Park is een belevenis en als je een beetje geluk hebt kun je hier lava zien stromen. Probeer wel een hele dag uit te trekken hiervoor en neem goede wandelschoenen mee. Het eiland is tevens bekend om de triatlon 'Ironman', die jaarlijks in oktober wordt gehouden.

10 klimaatzones op 1 eiland. De hoogste berg op aarde (vanaf de oceaanbodem gemeten 10.203 meter). Bezoek hier de aktiefste vulkaan, zwarte stranden en rijd met de auto door sneeuw bovenop Mauna Kea. Big Island heeft veel te bieden. Van de tropische kust rond Kona en Waikoloa tot het gezellige Hilo aan de oostzijde aan de voet van de vulkaan.

Aan de vochtige oostzijde zijn veel watervallen en regenwouden. In het Mauna Kea-observatorium vindt u de grootste telescopen ter wereld. Neem de moeite om bij Big Island te snorkelen of duiken; reuzeschildpadden, Mantarays en koraalriffen zijn hier in overvloed en van zeer dichtbij te bewonderen.