Oahu vakantie

Oahu is meer dan alleen Honolulu & Waikiki

Oahu is meer dan Honolulu & Waikiki

Ga je op vakantie naar Oahu dan kom je er snel achter: Oahu is een eiland op Hawaii met 2 gezichten. Aan de zuidoostzijde van Oahu vinden we de gezellige drukte van de hoofdstad en zakencentrum van Hawaii, Honolulu en ten oosten hiervan Waikiki, een prachtig strand waar veel hotels zijn verrezen. De bijzondere vakantiesfeer die we vinden we in Waikiki is er wel één van goede restaurants, leuke winkels en talloze mogelijkheden om uit te gaan. De invloeden in Waikiki zijn onmiskenbaar toch erg Hawaiiaans.

Komen we op de vakantie aan autorijden toe (huur een auto voor één of enkele dagen) Dan brengt ons dit helemaal aan de oostzijde van Oahu bij één van de bekendste plekjes: Hanauma Bay, een snorkelparadijs. In deze ondiepe baai kun je werkelijk prachtig snorkelen, maar ga dan vroeg in de ochtend, dan is het nog enigszins rustig. Niet ver van Hanauma Bay is een prachtig plekje: De Lanai Lookout. In de wintermaanden kun je hier de walvissen in de zee zien zwemmen. Het strand van Sandy Beach Park is rustiger dan Waikiki, dus ook zeker een bezoekje waard.

Gaan we verder Oahu rond dan zien we aan de noordoostzijde de surfers in het stadje Kailua. Ooit bekend geworden door zijn beroemde inwoner Robbie Naish, de absolute windsurflegende. Op Oahu kun je surfen, windsurfen en kitesurfen om precies te zijn, afhankelijk van locatie en windrichting.

De noordwestzijde van Oahu is spectaculair en hier vinden we dan ook nog kleine dorpjes en afgelegen stranden. 

Maken we het rondje over Oahu compleet dan komen we aan de zuidzijde van Oahu nog de haven Pearl Harbor en het stadje Pearl City tegen. Dit snelgroeiende dorp ligt aan een baai, een natuurlijke haven aan de zuidzijde van Oahu. De verassingsaanval van Japan op de VS in de Tweede Wereldoorlog op Pearl Harbor heeft geleid tot een indrukwekkend museum.

Kortom: Oahu is een eiland dat tijdens je vakantie werkelijk van alles te bieden heeft. Wel raden we aan om op dit eiland in elk geval een paar uitstapjes te maken. Omdat parkeren in Waikiki lastig of prijzig is  raden wij aan om een auto voor enkele dagen te huren in plaats van voor een hele week. 

Oahu - Uitgaan en winkelen

Houdt u van uitgaan en winkelen, dan kunt u uw hart ophalen op het eiland Oahu. Oahu is het meest toeristische eiland van de archipel. Oahu is beter bekend door de hoofdstad Honolulu en het beroemde strand van Waikiki Beach. Verder vinden we op Oahu de bekende marinebasis Pearl Harbor.


Oahu Waikiki
Oahu Waikiki

rondtouren over Oahu met een huurauto

Oahu is circa 60 mijl van oost naar west en 30 mijl van Noord naar Zuid.  Met uw huurauto kunt u het eiland Oahu uitgebreid gaan verkennen: rijdt u eens naar Pearl Harbor of naar Diamond Head, een oude vulkaankrater vlakbij het beroemde Waikiki Beach. Als u van snorkelen houdt, dan kunnen wij u op Oahu de wereldberoemde Hanauma Bay aanraden. Hier komt u de zeldzaamste vissen tegen. De noordwestkust van Oahu is door haar hoge golven de thuishaven voor veel surfers, maar ook kite- en windsurfers kunnen hier prima uit de voeten.

Hawaii Oahu strand
Hawaii Oahu strand

Oahu - het hoofdeiland van Hawaii

Oahu is het hoofdeiland van Hawaii. Circa 75% van de Hawaiiaanse bevolking woont op dit eiland. Oahu is dan ook het meest Amerikaanse eiland. De infrastructuur is hier goed, er zijn veel restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. U kunt op Oahu prima shoppen naar kleding.

Oahu bestaat uit 2 vulkanen, de Waikanae en de Mount Ka'ala. 

Oahu kaartje
Oahu kaartje

Oahu - The Gathering Place

Oahu wordt in Hawaii ook wel  "The Gathering Place" genoemd. Gewoon omdat het hier zo gezellig is. Ondanks de bezoekersaantallen is ook op Oahu nog veel authentieks te vinden. Derhalve is het altijd aan te raden om op Oahu een aantal tours of een huurauto toe te voegen voor enkele dagen.

Honolulu Iolani Palace
Honolulu Iolani Palace

Op vakantie naar
Hawaii met Exit Reizen

uw droom-
vakantie begint
al bij de boeking

Aanvraag voor een vakantie op Hawaii

U heeft uw eigen vakantiewensen en zoekt een reis uit die daarbij in de buurt komt. Maar elk mens is anders en uw voorstellingen van een vakantie naar Hawaii zijn anders dan die van iemand anders. De één wil misschien watervallen zien en wandelen tijdens zijn vakantie, terwijl een ander graag in een helikopter stapt en 's avonds uit wil gaan. Bij verschillende gebruikers passen verschillende accenten.


Met ons FLEXIT principe boekt u exact de vakantie die bij u past. U wilt wandelen, dan heeft u liever meer dagen tijdens uw vakantie op de eilanden Kauai en Maui. Bent u geïnteresserd in vulkanen, geologie en klimaatzones dan zou u graag wat langer op Big Island vakantie willen vieren. Houdt u van uitgaan, dineren, shoppen en een gezellig strandleven dan is Oahu een bestemming waar u wel wat extra dagen zou willen blijven.


Kortom: Uw Hawaii - vakantie wordt pas uw droomvakantie wanneer u uw voorkeuren aan ons doorgeeft. Het is geen probleem om een Hawaii Islandhopping vakantie te veranderen van in ons reisvoorbeeld bijvoorbeeld 7 + 6 + 6 nachten naar bijvoorbeeld 4 + 7 + 8 nachten. Wij rekenen snel voor u de meer- of minderprijs uit voor uw droomvakantie. Vul gewoon uw wensen in in het aanvraagformulier.

vakantie met FLEXIT

Een offerte bij EXIT reizen aanvragen gaat makkelijk. U zoekt een basis vakantie uit en vult het aanvraagformulier in. Hierbij legt u kort uit wat u wilt wijzigen aan de vakantie. Zo kunt u bijvoorbeeld invullen "Wij houden ervan om op vakantie te wandelen en een aantal dagen te snorkelen."  Onze reisspecialisten weten genoeg om voor u een perfecte vakantie samen te stellen.

Sneller dan anderen

Doorgaans heeft u bij ons uw offerte binnen enkele uren tot een dag in uw mailbox. 

snel een aanvraag doen >>
snel een aanvraag doen >>

vakantie op Hawaii - praktisch

Wanneer u besluit om op vakantie te gaan naar Hawaii dan ontkomt u niet aan een tussenstop. U kunt ook met 2 of zelfs 3 tussenstops naar Hawaii vliegen. Een vlucht vanaf de westkust van Amerika naar Hawaii bedraagt 6 tot 7 uur. wanneer u van Amsterdam naar Los Angeles vliegt is de vliegtijd 11 uur. Reken maar uit, met een tussenstop van enkele uren is de reis al snel 20 uur of meer.

Het kan het overwegen waard zijn om een vlucht te boeken die het toestaat om tenminste enkele dagen in Washington, Houston, Los Angeles of San Francisco te blijven en daarna door te vliegen.