Vakantie New Orleans

Heerlijke tijd in New Orleans de Jazz stad

  • St. Louis Cathedral New Orleans
    St. Louis Cathedral New Orleans
  • French Quarter, New Orleans
    French Quarter, New Orleans
  • Bourbon Street, het karakteristieke centrum van New Orleans
    Bourbon Street, het karakteristieke centrum van New Orleans

Cultuurrijk avontuur

Bezoek New Orleans, voor zijn rijke cultuur en swingende nachtleven. Duikel onder in de geschiedenis van de Jazz die een belangrijk onderdeel vormt van de cultuur van deze authentieke stad, het ultieme zuidstaten gevoel.

In het Franse Kwartier, ook wel het French Quarter genoemd kun je genieten van de romatische boetiek winkeltjes, struinen over de Franse markt en nagenieten met een cocktail aan een authentische kroeg.

Een rijke Franse geschiedenis

In 1718 hebben Franse kolonisten de stad New Orleans gesticht. Deze stad is vernoemd naar de graaf van Orléans, de regent van het Franse koninkrijk op dat moment. De invloed van deze Franse oorsprong is tegenwoordig nog steeds goed te merken in New Orleans. In de loop der tijd zijn is er een mengeling onstaan met de Spaanse creolse instroom in de stad. Vanaf het begin van de 19e eew kwamen er veel immigraten van veelzijdige komaf naar deze rijke stad. Toendertijd in het slaventijdperk waren er ruim 3000 slaven werkzaam in de stad, naast 3000 "vrije" Afrikanen. Dit was toendertijd de grootste verzameling aan vrije kleurlingen in Noord Amerika.

French Quarter in New Orleans
French Quarter in New Orleans

French Quarter

De Franse wijk wordt vaak het kroonjuweel van New Orleans genoemd en is een van de meest historische buurten van New Orleans. Een mooie mengeling van nieuw en oud. Er is een vernieuwde historische Franse markt, moderne boetiekwinkels en ambachtelijke lokaal gebrouwen cocktails, gecombineerd met geliefde antiekwinkels en oude restaurants, bijvoorbeeld Antoine's, Arnaud's, Galatoire's en Brennan's.

Wandel net als de Creoolse aristocraten vanouds langs de galerijen van de Historic New Orleans Collection. Het French Quarter is een tijdloos portret - vooral wanneer tijdens de schemering de zwaluwen boven de waarzeggers op Jackson Square glijden en de boter-crèmekleurige muren van de kathedraal van St. Louis de vurige zonsondergang weerspiegelen. Inspirerende optochten trekken langs het herenhuis van mad Madame LaLaurie terwijl neonreclames tot leven komen in Bourbon Street.

Stroperige rode orkanen, klotsen in beroemde ‘go-cups’ - de plastic bekers die verantwoordelijk zijn voor ontelbare Amerikaanse feestjes. Wanneer de nacht valt, kloppen de paardenhoeven, dreunt de beat van de muziek en de gaslichten flakkeren op een plek vol legendes.

French Quarter
French Quarter