Toronto vakantie

Zuidoost Canada - bekijk hier onze reizen

Toronto

probably the most multicultural city in North america

  • Toronto in de winter
    Toronto in de winter

Toronto - warm in de zomer, koud in de winter

Bezoek je Toronto in de winter? Bereid je dan goed voor en neem warme kleren mee. Min twintig is geen uitzondering in de winter. In de zomer daarentegen is Toronto zomers. Minder regen dan in Nederland en temperaturen boven de 25 graden zijn vrij normaal.​

Kleurrijke metropool Toronto

Toronto is meer dan alleen een toegangsplek tot de Great Lakes, het is een typische culturele smeltkroes, een stad vol kleur en net als zijn wolkenkrabbers overweldigend. De CN Tower, een 554 meter buitenformaat televisieantenne, is het herkenningspunt van Toronto. Jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen bezoekers dit gebouw. Tegenover Toronto liggen een paar kleine stukjes land, de Toronto Islands genaamd. Vanuit Toronto gaan hier in de zomer velen picknicken. In Toronto is een bezoek aan Chinatown ook zeker de moeite waard. Daarnaast zijn er natuurlijk vele musea te bezoeken, waaronder de Art Gallery of Ontario en The Royal Ontario Museum.

Klimaat in Toronto

Je kunt in Toronto in de zomer fraai weer hebben, het is er warmer dan Nederland en het regent er doorgaans minder. Het landklimaat van Toronto heeft dus prachtige hete zomers maar ook ijskoude winters. Ook in de winter is er minder neerslag dan in Nederland.

Meer info over Toronto