Vancouver Island

Geniet van de veelzijdigheid van dit eiland

  • Vancouver Island
    Vancouver Island
  • Het parlement gebouw van Victoria
    Victoria's parlement gebouw
  • Het zandstrand van Tofino
    Het strand van Tofino

Eén van onze favorieten bestemmingen in Canada is toch wel Vancouver Island. Dit prachtige eiland is gelegen ten westen van de stad Vancouver in de Grote Oceaan. De veelzijdigheid van Vancouver Island maakt dat het voor iedere type reiziger een aantrekkelijke bestemming is.

Top activiteiten

- Vanuit Tofino vertrekken met een boot naar de “Hot Springs Cove” om een dagje te ontspannen

- Bezoek de stad Victoria en bewonder gebouwen die stammen uit de Engelse Koloniale tijd

- Ga mee met een Whale watching tour vanaf verschillende plekken op Vancouver Island.  kunt u op de boot stappen om op zoek te gaan naar walvissen, orca’s, dolfijnen en andere waterdieren

- Heerlijke verse zalm eten in Telegraph Cove.

- Spot beren op Vancouver Island, maar pas op blijf wel op veilige afstand!.

Victoria

De hoofplaats van het eiland is Victoria en is tevens de hoofdstad van de provincie British Colombia. Victoria ligt in het zuidoosten op Vancouver Island. De stad is vernoemd naar Koningin Victoria. In de stad zijn verschillende gebouwen vanuit de Engelse koloniale tijd. Een ideale manier om de stad te verkennen is per fiets. Op deze manier kunt u gemakkelijk langs de belangrijkste bezienswaardigheden fietsen. Fiets bijvoorbeeld langs de parlementaire gebouwen, ga naar het Beacon Hill park of naar de Inner Harbour. Vanuit Victoria is er ook de mogelijkheid om walvissen te spotten met een van de whale watching tours.

Victoria parliament building
Victoria parliament building

Wildlife

Walvissen spotten kan vanuit Vancouver Island ook op andere plekken. Plekken waar walvissen zich goed laten zien zijn bij Victoria, Telegraph Cove, Tofino en Campbell River ook laat andere wildlife zich soms zien tijdens deze whale watching tours. Orca’s, bruinvissen, dolfijnen en zeeotters. Ander wildlife dat te vinden is op Vancouver Island zijn de beren, soms gebeurt het dat de beren zich laten zien terwijl u gewoon onderweg bent! Natuurlijk zijn er ook speciale tours die u dichter bij deze prachtige dieren brengt. Vanuit Ucluelet, Tofino en Campell river gaan er verschillende tours. Een andere naam voor Campbell River is “the salmon capital of the world”. Jaarlijks trekken miljoenen zalmen langs het kanaal waar Campbell River aan ligt.

Humpback Whale springt uit het water
Humpback Whale springt uit het water

Ontspanning

Als u een dagje heerlijk wilt ontspannen kunt u naar de “Hot Springs Cove” gaan. Met een boottocht van een uur gaat u onderweg vanuit Tofino naar de thermale geisers. Tijdens deze boottocht kan het maar zo zijn dat u allerlei wildlife tegenkomt, denk aan bultruggen, walvissen en zeeotters. Eenmaal aangekomen bij het eiland wandelt u in ongeveer 40 minuten naar de geisers, waar u een heerlijk warm natuurlijk bad kunt nemen. Tofino zelf is ook fijne bestemming om te wandelen over één van de zandstranden of om surf lessen te nemen. 

Vancouver Island is groot genoeg als bestemming zelf, maar ook makkelijk te combineren met het Canadese vasteland, zoals British Columbia en Alberta. Vanaf verschillende plaatsen van het vaste land in Canada gaan ferry’s rechtstreeks naar het eiland. Ook kan er gevlogen worden op Victoria.

Hot Springs Cove
Hot Springs Cove

Fun facts!

- Vancouver Island ligt in de grote oceaan en is ongeveer 460 kilometer lang en 100 kilometer breed.

- Al achtduizend jaar wonen er indianen op Vancouver Island.

- Naast beren leven er ook poema’s op het eiland.

- Binnen 1.5 uur kunt u al met een ferry van het vaste land van Canada naar Vancouver Island varen.