Vliegen met
Atlantic Joint Venture

United, Lufthansa, Air Canada, Swiss, Austrian en Brussels Airlines

 • United
  United
 • Lufthansa
  Lufthansa
 • Air Canada
  Air Canada
 • Swiss
  Swiss
 • Austrian
  Austrian
 • Brussels Airlines
  Brussels Airlines

Informatie over AJV

​De Atlantic Joint Venture bestaat uit United, Lufthansa, Air Canada, Swiss, Austrian en Brussels Airlines. Samen bieden zij de passagiers ongelimiteerde mogelijkheden naar geheel Noord-Amerika. Vluchten van deze luchtvaartmaatschappijen mogen worden gecombineerd in één ticket. Daardoor wordt het nu mogelijk om bv. een rondreis door West-Amerika of een bezoek aan Hawaii te combineren met een paar dagen New York. Op deze pagina vindt u alle informatie over vliegen met deze partnermaatschappijen.
United Airlines

United Airlines voert gezamenlijk meer dan 4.500 dagelijkse vluchten uit naar ruim 330 luchthavens op vijf continenten. Hiermee is het één van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen. Vanuit Amsterdam biedt United dagelijks non-stop vluchten aan naar Chicago, Houston, New York/Newark en Washington D.C. met doorverbindingen honderden bestemmingen op het Amerikaanse continent. Vanaf 31 maart 2019 gaat United ook dagelijks non-stop vluchten aanbieden vanuit Amsterdam naar San Francisco met een Boeing 787 Dreamliner. Reist u graag met een luchtvaartmaatschappij waar de service van zeer hoge kwaliteit is, dan is vliegen met United u op het lijf geschreven. United wil graag dat uw vliegreis een onvergetelijke ervaring is vanaf het moment dat u het vliegtuig binnen stapt. De vliegreis is immers minstens zo belangrijk als de bestemming waar u naartoe reist. United streeft er naar een uitmuntende service aan boord aan te bieden. Voor nog meer beenruimte in Economy Class kunnen passagiers tegen een toeslag een Economy Plus-stoel reserveren. Business Class passagiers genieten van een bekroonde keur aan wijnen en champagnes die bij de uitstekende gerechten geserveerd worden. Kortom: vliegen met United staat voor ultiem genieten en veel reisplezier in de wolken.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van United
 • Economy Class: op vluchten van United is het vooralsnog mogelijk kostenloze stoelreserveringen te maken*
 • Economy Plus: beschikbaar op alle vluchten met United en op de meeste vluchten met United Express®. Deze stoelen beschikken over meer beenruimte en bevinden zich verder voorin de cabine. Meer informatie over Economy Plus, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


Lufthansa

Lufthansa is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij, het hoofdkwartier is gelegen in Keulen. De belangrijkste luchthavens waarvan vluchten van Lufthansa vertrekken is Frankfurt International Airport in Frankfurt am Main, Franz Josef Strauss International Airport in Munchen en Dusseldorf International Airport in Dusseldorf. Begin mei kreeg Lufthansa als eerste maatschappij ter wereld de beschikking over de nieuwe Boeing B747-8 Intercontinental voor passagiersvluchten. De nieuwe Jumbo is 76,3 meter lang (5,6 meter langer dan zijn voorganger, de Boeing B747-400). Economy Class heeft een nieuwe, geraffineerd ontworpen stoel en een interieur met de meest moderne en aangename materialen om een ontspannen vlucht te garanderen. Het uitgebreide entertainmentsysteem, de aangename cabine en de prettige service maken de vlucht in alle klassen een ware belevenis.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Lufthansa
 • Economy Class: op vluchten van Lufthansa dient u te betalen voor stoelreserveringen
 • More Legroom- en Emergency Exit Row-seats: Lufthansa biedt reizigers op geselecteerde vluchten in Economy Class de mogelijkheid stoelen te upgraden naar stoelen met meer beenruimte en/of stoelen bij de nooduitgang. Meer informatie hierover vindt u hier.
 • Premium Economy Class: Lufthansa biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid om Premium Economy Class te vliegen. Deze aparte klasse bevindt zich tussen de standaard Economy Class en Business Class, met vele extra services (waaronder meer comfort en bagage). Meer informatie hierover vindt u hier. Indien u Premium Economy Class wilt vliegen, vraag ons naar de mogelijkheden. Let op: indien u een standaard Economy Class ticket geboekt heeft, kunt u niet online upgraden naar Premium Economy Class.


Air Canada

Air Canada is Canada's grootste binnenlandse en internationale luchtvaartmaatschappij met meer dan 180 bestemmingen in vijf werelddelen. Deze maatschappij behoort tot de 20 grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft in 2013 meer dan 35 miljoen passagiers vervoerd. Air Canada bedient passagiersdiensten naar 60 Canadese bestemmingen, 49 bestemmingen in de Verenigde Staten van Amerika en 73 steden in Europa, het Midden Oosten, Azië, Australië, de Caraïben, Mexico en Zuid-Amerika. Air Canada is tevens medeoprichter van Star Alliance, het meest omvattende luchtvaartnetwerk ter wereld dat 1.316 luchthavens bedient in 192 landen. Air Canada is de enige Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die een 4-sterren waardering heeft ontvangen in de categorie 'Best Airline in North America' van het Engelse onderzoeksbureau Skytrax in een onderzoek onder meer dan 18 miljoen reizigers in 2015. Air Canada ontving deze prijs voor het vijfde achtereenvolgende jaar.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Air Canada
 • Economy Class: op vluchten van Air Canada dient u te betalen voor stoelreserveringen
 • Preferred Seats: Air Canada biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden naar Preferred Seats. Deze stoelen beschikken over meer beenruimte en bevinden zich o.a. bij de nooduitgang. Meer informatie over Preferred Seats, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


Swiss

Swiss is de nationale luchtvaartmaatschappij van Zwitserland. Swiss vliegt op 74 bestemmingen in 39 landen. Met diverse dagelijkse vluchten vanaf Amsterdam biedt Swiss gemakkelijke verbindingen met het internationale netwerk. Als de luchtvaartmaatschappij van Zwitserland, staat Swiss synoniem voor traditionele Zwitserse waarden. Trouw aan zijn oorsprong, is het een bedrijf dat zich toelegt op het verstrekken van de hoogst mogelijke kwaliteit in al haar producten en diensten.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Swiss
 • Economy Class: op vluchten van Swiss dient u te betalen voor stoelreserveringen
 • Preferred- en Extra Legroom Seats: Swiss biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden naar Preferred- of Extra Legroom Seats. Meer informatie over deze stoelen, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


Austrian Airlines

Austrian Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk en heeft een wereldwijd netwerk van ruim 130 bestemmingen. Geniet alvast aan boord van de Oostenrijkse gastvrijheid! De gehele vloot voor langeafstandsvluchten bestaande uit B777's en B 767's worden momenteel voorzien van een nieuwe cabine. Een gehele nieuwe vorm van reiscomfort bieden de nieuwe Full-flat stoelen in Business Class. Ook voor de Economy Class zijn er nieuwe stoelen ontworpen die zorgen voor nog meer zitcomfort. Daarnaast is ook het inflight entertainment systeem geheel vernieuwd.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Austrian Airlines
 • Economy Class: op vluchten van Austrian Airlines dient u te betalen voor stoelreserveringen
 • Extra Legroom Seats: Austrian Airlines biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden naar Extra Legroom Seats. Deze stoelen beschikken over meer beenruimte en bevinden zich o.a. bij de nooduitgang. Meer informatie over Extra Legroom Seats, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


​Brussels Airlines

Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep met het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 43 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar diverse Amerikaanse luchthavens. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-200/300 toestellen geopereerd.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Brussels Airlines
 • Economy Class: op vluchten van Brussels Airlines dient u te betalen voor stoelreserveringen
 • Economy Privilege / Economy Extra Beenruimte: Brussels Airlines biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden naar Economy Privilege of Economy Extra Beenruimte. Meer informatie over deze stoelen, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


* Aanvullende informatie kostenloze stoelreserveringen

Indien door de luchtvaartmaatschappij aangeboden en beschikbaar helpen onze reisspecialisten u bij boeking graag met het plaatsen van gratis stoelreserveringen. Dit betreft een kostenloze service, waar wij veel waarde aan hechten. Indien gewenst kunt u stoelvoorkeuren ook zelf inzien en wijzigen via de website van de luchtvaartmaatschappij. Houdt u er echter rekening mee dat een eventuele kostenloze stoelvoorkeur t.a.t. een preferentie betreft, welke niet door ons of de luchtvaartmaatschappij kan worden gegarandeerd. Eventuele stoelreserveringen zijn om die reden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en vallen niet onder uw reisovereenkomst.