Washington D.C.

The Capital of the World

Washington D.C. is een stad die u gezien moet hebben! Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het is niet alleen de hoofdstad, maar ook een erg belangrijke stad! Het bekendste gebouw hier is ongetwijfeld Het Witte Huis, de ambtswoning van de Amerikaanse president; in de directe omgeving daarvan bevinden zich veel bekende gebouwen, musea en monumenten. Officieel wordt met The National Mall het gebied tussen The State Capitol en het Washington Monument bedoeld, maar ook de monumenten die ten oosten daarvan liggen. Het District of Columbia, en dus ook de stad Washington, is geen onderdeel van een staat en heeft bijvoorbeeld daardoor geen stemgerechtigde vertegenwoordiging in het Amerikaanse Congres. Er is al langere tijd een beweging die aan deze situatie een einde tracht te maken en betoogt dat D.C. een staat zou moeten worden.

The White House
The White House

Het weer en klimaat van Washington D.C.

Washington D.C. heeft een warm zeeklimaat. De zomers zijn warm; de winters zijn vrij mild en Washington kent echt vier seizoenen, die soms vrij snel over kunnen gaan in elkaar.

In de zomermaanden is het vrij warm in D.C.; de dagtemperaturen komen in juli en augustus gemiddeld uit op 30-31 graden. Tijdens warme periodes die vooral ontstaan als er droge warme lucht uit het zuiden of westen aangevoerd wordt kunnen de thermometers oplopen tot ruim boven de 35 graden. Het warmterecord voor Washington D.C. ligt op 41 graden Celsius.

Op jaarbasis is Washington DC goed voor 999,5 millimeter neerslag, waarvan ongeveer een derde in de vorm van sneeuw valt. Januari en februari zijn goed voor ieder ongeveer 13 centimeter aan sneeuw per maand. Op jaarbasis valt er gemiddeld een laag van 42 centimeter sneeuw.

Vanaf juli tot en met begin december is er kans op orkaanactiviteit in de regio. De kans dat Washington D.C. door een storm met orkaankracht te naken krijgt is klein. Groter is de kans dat de stad te maken krijgt met restanten van orkanen of tropische depressies, waarbij er nog steeds sprake kan zijn van venijnige wind en zware regenval. De vernietigende kracht van een orkaan ontbreekt dan echter.

Winters Washington
Winters Washington

Federaal grondgebied voor Washington DC

De eerste vergaderingen van het congres van de Verenigde staten werden tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog (1775–1783 ) gehouden in de stad Philadelphia. Maar al vlak na de onafhankelijkheid besloot het congres de stad te verlaten. Al in 1783, toen de oorlog nog maar net afgelopen was, bestormde een groep opstandige soldaten de vergadering in Philadelphia. Dat leidde tot het idee dat de federale overheid niet afhankelijk moest zijn van één van de staten om voor de veiligheid van het congres te zorgen. De federale overheid zou voor zichzelf moeten zorgen. Er werd besloten om een federaal district te creëren. Het besluit werd vastgelegd in de achtste sectie van het eerste artikel van de Constitutie.

George Washington, geschiedenis
George Washington, geschiedenis

Musea

Washington D.C. staat vol met diverse musea. Van Art tot aan History. De meeste musea aan de National Mall worden beheerd door The Smithsonian Institution, een onderwijs- en onderzoeksinstuut dat in 1846 werd opgericht. De musea zijn allemaal gratis toegankelijk, en ze zijn elke dag geopend (behalve op 25 december). Breng een bezoekje aan The National Sculpture Garden. Dit 25.000 m² grote beeldenpark behoort is onderdeel van The National Gallery of Art of ga naar Smithsonian Castle waar het administratieve centrum van The Smithsonian Institute is gevestigd. Meer interesse in cultuur? Neem dan een bezoekje aan National Museum of the American Indian. Voor History over Amerika, is een bezoekje aan The National Museum of American History of The National Museum of Natural History zeker de moeite waard. 

Smithsonian Instituut
Smithsonian Instituut

Monumenten

Een aantal monumenten staan bij iedereen bekend. Het is zeker de moeite waard om deze bekende monumenten te bezoeken: The Washington Monument, The Lincoln Memorial, Martin Luther King Jr. Memorial, Thomas Jefferson Memorial en nog heel veel meer. Op de National Mall, recht voor The State Capitol, staat het herdenkingsbeeld van Ulysses S. Grant. Ulysses S. Grant was een bekende Noordelijke generaal tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Als u geïnteresseerd bent in oorlogsmusea is het een aanraden om een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld National World War II Memorial, Vietnam Veterans Memorial, The Marine Corps War Memorial of Korean War Veterans Memorial. Meer dan genoeg keuze voor een bezoek aan diverse monumenten in Washington D.C.

Herdenkingsbeeld  Ulysses S. Grant
Herdenkingsbeeld Ulysses S. Grant

Gebouwen

Washington D.C. biedt u vele bezienswaardigheden aan. Natuurlijk ook in gebouwen. Als voorbeeld het Witte Huis, de ambtswoning van de president van de Verenigde Staten. De bekendste gebouwen zijn onder andere The United States Capitol, The Old Post Office en Het Pentagon. Allen zeker de moeite van uw bezoek waard.

Het Pentagon
Het Pentagon
  • Hawaii Reizen
  • West USA westkust
  • Florida Reizen
  • Zuidstaten USA
  • oostkust USA reizen
  • Canada Reizen
  • vliegtickets zonder boekingskosten