Los Angeles

City of Angels

  • Venice Beach
  • 405 San Diego Freeway
  • Oude klassiekers zonder roest in Zuid California

Life's a beach

Life's a beach in L.A. De surfers in de branding en de hardlopers op de boardwalk. Allemaal profiteren ze maximaal van het perfecte klimaat en het leven bij het strand.Deze dynamiek maakt Los Angeles zo leuk. 

De oppervlakte van Los Angeles Metropolitan area is voor ons bijna niet voor te stellen.Maar liefst 12500 km2 groot met 13 miljoen inwoners. Afstanden tot de kust van circa 100 kilometer zijn in Los Angeles geen uitzondering. Kijk dus goed waar u een hotel aangeboden krijgt. Aan te raden is om uw hotel in de buurt van de 405 snelweg te hebben, dan zijn de belangrijkste attracties goed bereikbaar.


West Hollywood

De hipste buurten van L.A. zijn ongetwijfeld West Hollywood (progressief) en Manhattan Beach (sportief). West Hollywood is leuk om uit te gaan, er zijn ook bekende straatnamen zoals Melrose.

Hollywood

In Hollywood verwacht je de filmindustrie aan te treffen. Lees hier meer over Hollywood

Beverly Hills

Diagonaal oversteken kan in Beverly Hills. Alles voor de voetganger in dit mondaine oord. Op Rodeo Drive vindt u de designerwinkels en in het chique Beverly Hills Hotel drinkt u een dranke aan de bar waar talloze legendes voor u al een drankje hebben genuttigd.

Santa Monica Main Street

Een leuke winkelstraat zoals we die in Europa kennen. Tegenhanger van Rodeo Drive in Beverly Hills, waar alleen de duurste designers zich een pand kunnen veroorloven.


Venice Beach

Een toeristische trekpleister is het strand van Venice Beach. Hier zien we een bonte verzameling aan Tarot waarzeggers, muzikanten, kunstenaars en straatartiesten temidden van een grote verscheidenheid aan sporters die allen op Venice Beach uit de voeten kunnen.


Marina del Rey

Modern stukje Los Angeles dat deels heel lang nog onbebouwd is gebleven. In Marina del Rey hebben we de jachthaven. Rond de jachthaven liggen een aantal leuke restaurants en hotels. 


Malibu

De kust ten noorden van Los Angeles is Malibu. De kuststrook die tot Malibu hoort is maar liefst 30 kilometer lang en op sommige plekken slechts een paar honderd meter breed. Het fenomenale uitzicht op een zee met doorgaans flinke golven en de rust maken Malibu tot een populaire regio om te wonen.


J. Paul Getty Museum

Het J. Paul Getty Museum heeft 2 locaties. 'The Getty Center' ligt in de heuvels en is de moeite waard, alleen al vanwege het spectaculaire uitzicht en de spectaculaire architectuur. 'The Getty Villa' ligt aan het begin van Malibu en is een nagebouwde villa uit de Romeinse tijd, zoals deze is gevonden in Pompeji. De kunst op beide locaties is interessant voor de liefhebbers. Goed om te weten: Entree is gratis, u betaalt alleen voor het parkeren. Een bezoekje aan één van de 2 is zelfs de moeite waard als u niet heel erg van kunst houdt.

Malibu kustlijn

Manhattan Beach, Hermosa Beach, Redondo Beach

Jonge en sportieve mensen wonen in het rustige Manhattan Beach en Hermosa Beach. Hier zien we veel beachvolleyball en is het strand minder toeristisch dan in Venice Beach. Locals komen hier naar het strand om zelf te ontspannen. Het dorpje heeft een aantal leuk ontbijttentjes en restaurants. Manhattan Beach en Redondo Beach hebben hun eigen Pier en dit zijn dan ook geliefde plekken voor vissers.

Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood is een populaire bestemming in Los Angeles.U kunt hier een studio tour maken, zie hoe special effects ontstaan, bezoek verschillende theaters (met o.a. Shrek)en vergeet de waterbaan niet.


Reizen waarbij je tijd hebt in Los Angeles