Phoenix & Scottsdale

heerlijk droog woestijnklimaat

Phoenix & Scottsdale

Valley of the Sun

  • Phoenix
    Phoenix
  • Ghost Town Goldfield
    Ghost Town Goldfield

Overwinterklimaat

Midden in de woestijn, in de Valley of the Sun, is (als een Phoenix) deze metropool verrezen. Met momenteel ongeveer viereneenhalf miljoen inwoners is Phoenix de snelst groeiende metropool van de VS en circa 2/3 van de inwoners van Arizona wonen in de Valley of the Sun. De populariteit dankt Phoenix aan zijn droge woestijnklimaat en 300 zonnige dagen in het jaar. Het is een welvarende gemeente met veel goede tot zeer luxueuze hotels, mooie huizen, vele prachtige golfbanen, tennisbanen en parken.


Klimaat

Gemiddeld 300 dagen met zon per jaar. Een woestijnklimaat zoals in Phoenix brengt hete zomers met zich mee. 45 graden is geen uitzondering, de maand juli heeft een gemiddelde maximum temperatuur van 41 graden. Het koelt gemiddeld af tot een minimum van 30 graden.

Heet? Jawel. Uit te houden? Voor de meeste mensen is het prima te doen: Gelukkig is de lucht kurkdroog, waardoor de warmte dragelijk is. Het valt in het moderne Phoenix op dat de stad ingenieus op de hitte is ingericht. Winkelcentra met overdekkingen boven het trottoir verschaffen niet alleen schaduw, maar er wordt ook koel water gesproeid uit het plafond, waardoor het aangenaam koel is. Andere winkelcentra zijn gewoon overdekt en werken met airco's.

De winters worden niet erg koud, de gemiddelde maximum temperatuur ligt rond de 21 graden in december en januari. Phoenix heeft wel eens te maken gehad met nachtvorst, maar die keren zijn op één hand te tellen. Het is duidelijk: The Valley of the Sun is de perfecte plek voor oudere Amerikanen om te overwinteren, in de zomer is het voor hen te warm. De capaciteit aan hotels is aanzienlijk, dus zijn in de hete zomers de hotels betaalbaar, en uitgerust met heerlijke zwembaden.


Metropool met 4,5 miljoen inwoners

Valley of the Sun is een metropool van ruim 4.5 miljoen inwoners. Phoenix is hierin de grootste stad met veel luxe hotels met prachtige zwembaden, veel golfbanen, mooie huizen, tennisbanen en mooie parken. Scottsdale ligt aan de oostzijde van Phoenix. Het heeft een leuk oud centrum met galeries, restaurants en veerl leuke boetiekjes. Verder vinden we in Scottsdele veel luxe hotels met prachtige zwembaden, golfbanen, tennisbanen, maar ook fraaie huizen en parken. Ook hier is het het hele jaar door zonnig. Vanuit Scottsdale kunt u Camelback Mountain bezoeken. De Camelback Mountain bepaalt de skyline van Scottsdale. Deze berg is prima te beklimmen, maar alleen echt ervaren klimmers kunnen de top bereiken.

Fashion Square Scottsdale

Een belevenis voor shoppers is Fashion Square in Scottsdale. Met 250 kledingwinkels komt de mall in de top 20 van de grootste malls in de VS. Fashion Square heeft zich toegelegd op de betere kledingwinkels.


Golf

In Scottsdale en Phoenix zijn talloze golfbanen. Maak een reservering online en speel een ronde golf. Gezien de hitte in de zomer is het raadzaam om vroeg te gaan spelen en een pet mee te nemen. De golfcarts zijn doorgaans airconditioned.