San Diego

"America's Finest City"

Perfect klimaat

San Diego is de 2e stad van California en mede door de zuidelijke ligging is het hier vrijwel altijd mooi weer. Het leuke Gaslamp Quarter, Little Italy, La Jolla en Coronado zijn de bekendste stadsdelen. San Diego ligt aan de westkust, helemaal in het zuiden van de staat California tegen de Mexicaanse grens. San Diego is een stad met circa 1,3 miljoen mensen. De San Diego Bay is werkelijk een prachtige natuurlijke haven en de schiereilanden die de baai omsluiten zijn een bezoek meer dan waard. Naast een aantal stranden vind je hier ook genoeg dieren.Historie van San Diego

De stad San Diego is gesticht door Spanjaarden. San Diego hoorde altijd bij de Mexicaanse staat Baja California. Tot de Mexicaanse-Amerikaanse oorlog uitbrak(1846-1847) San Diego werd ingelijfd door de Amerikanen. Alles rond om het gebied bij San Diego Bay hoort nog bij Amerika. In San Diego is het nooit heel warm of heel koud. In de zomer is het rond de 25 graden en in de wintermaanden rond de 20 graden.

Ligging San Diego

San Diego ligt aan de westkust, helemaal in het zuiden van de staat Californië. Het ligt tegen Tijuana, een Mexicaanse grensstad, aan. Er wonen circa 1,3 miljoen mensen in San Diego. San Diego heeft een prachtige natuurlijke haven. Veel toeristen komen hier dan ook een kijkje nemen. Door de haven is San Diego ook een industriële stad. Maar ook een geliefde badplaatst voor toeristen. Door het milde klimaat komen er elk jaar veel toeristen.

Aanraders San Diego

Wanneer u naar San Diego gaat raden wij u aan om een bezoek te brengen aan het Cabrillo National Monument. Tevens heeft San Diego een schitterende Adobe-kerk genaamd de Mission San Diego de Alcale. Ook het dierenpark San Diego Zoo is wereldberoemd. Sea World is ook een schitterend park, en is geschikt voor het hele gezin. 


Seaworld San Diego

Seaworld is een uitgebreid pretpark, gebaseerd op de onderwaterwereld. In 2017 vervangt Seaworld de Shamu Orka kunstjesshow in San Diego met een show waar getoond wordt hoe Orka's zich gedragen in het wild. Seaworld heeft haar focus al jaren gelegd op conserveren van de onderzeewereld. In Seaworld vinden we verder nog dolfijnen, roggen, pinguins, maar ook achtbanen en andere pretparkattracties. 

San Diego Zoo

Gekozen tot de nummer 1 dierentuin van de wereld. Deze dierentuin is erg leuk en leerzaam wanneer u met kinderen bent. Het is een zeer grote dierentuin en heeft een groot assortiment dieren. Vooral de Reuzenpanda's trekken dagelijks veel bezoekers. Reuzenpanda's zijn hier dan ook de meest exclusieve verschijning, maar ook dieren als de anaconda, kapibara, cheetah, tijgers, beren en ijsberen zijn hier te bewonderen.