Wie is de Mol?

dit jaar is Wie is de Mol in Oregon

Trillium Lake, Mt Hood National Forest

In de eerste aflevering wordt de eerste opdracht uitgevoerd bij het Trillium Lake in het Mt. Hood National Forest. In de opdracht konden helikoptertickets verdiend worden voor de trip naar Portland.

Hawthorne Bridge, Portland

In Portland, Oregon ging de eerste opdracht verder bij de Hawthorne Bridge, waar een vraagteken werd gezocht.

Blue Heron Paper Mill

In Oregon City, ten zuiden van Portland aan de Willamette River, vinden we de Blue Heron Paper Mill, waar de tweede opdracht plaatsvindt. De komende jaren wordt deze oude fabriek herontwikkeld en zal het worden ontsloten door de riverwalk. Wel wordt getracht een aantal gebouwen van de Paper Mill te integreren in het nieuwe project. Hier verdwijnen Diederik, Jeroen en Roos voor 24 uur van het toneel.

Crater Lake National Park

In aflevering 2 wordt er gefantaseerd door Diederik dat hij tijdens zijn verdwijning op Vulcano Lake is geweest en dit meer was op een vulkaan en er waren eilandjes. Hij zou hier een aantal bevertjes hebben gezien. Hoewel zijn verhaal verzonnen is bestaat het meer waarover hij het had wel degelijk. Het heet Crater Lake en Crater Lake is een meer dat is ontstaan in een 'ontplofte' vulkaantop. Het meer ligt dus bovenop de berg en wordt gevuld door regenwater en sneeuw. Er is geen natuurlijke afvloeiing. Alleen verdamping zorgt voor een regulering van de waterstand. Crater Lake is een National Park dat nog niet heel erg veel bezocht wordt. Dit komt natuurlijk door het feit dat het gelegen is in het relatief rustige Oregon. Door de prachtige natuur is Crater Lake fascinerend en uw bezoek meer dan waard.

Las Vegas

Roos is ontvoerd naar Las Vegas. Zij was dan ook daadwerkelijk in Las Vegas geweest. Nu vlieg je in 2 uurtjes van Portland naar Las Vegas. dus in 24 uur is dat prima te doen. Hier ontmoette zij een impersonator van Elvis. Was het toevallig dat op het zelfde moment Jeroen in een karaoke bar een Elvis optreden moest doen? Immers waren ze plotseling uit de fabriek vertrokken en we kennen allemaal de kreet 'Elvis has left the Building'.