New Orleans

The Big Easy
geniet in The French Quarter van Jazz en Dixieland muziek

  • French Quarter in New Orleans
  • Bourbon Street, het karakteristieke centrum van New Orleans
  • Creoolse invloeden

New Orleans is anders

Sommige momenten waan je je in Frankrijk, op andere plekken in het koloniale tijdperk en nog weer verderop in de twintiger jaren van de vorige eeuw. De charme van New Orleans laat zich moeilijk beschrijven. Het is niet de meest efficiënte stad van de VS. Maar het karakter van New Orleans is onbeschrijvelijk mooi.


Franse invloeden

Al in 1718 werd New Orleans gesticht door Franse kolonisten en werd vernoemd naar de graaf van Orléans, die op dat moment regent was in het Franse koninkrijk. De Franse invloeden zijn vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar in New Orleans, maar we zien ook Spaanse creoleninvloeden terug. De geschiedenis aan het  begin van de 19e eeuw bracht immigranten van verschillende komaf naar de stad. De stad had indertijd naast 3000 slaven van Afrikaanse komaf ook 3000 "vrije" Afrikanen, het grootste  comglomeraat aan vrije kleurlingen in Noord Amerika.

Maakt u een reis door de zuidelijk staten van de Verenigde Staten dan is New Orleans een stad waar u minimaal 2 nachten zou willen blijven. Hier is voldoende te doen. Live Jazz en Dixieland muziek vindt u in en rond Bourbon Street (French Quarter), maar leuker is misschien nog wel het wat minder toeristische Frenchmen Street vlakbij in de wijk Faubourg Marigny. Hier zijn de muziekclubs niet voorzien van neonborden, maar zie je op houten planken hoe de clubs heten. Clubs met namen als 30/90, 13 Monaghan, Bamboula's, Blue Nile, Negril, DBA, The Maison, Snug Harbor en The Spotted Cat vinden we hier vlak bij elkaar, en bieden volop muziek.